Kjet Midlton i Megan Markl
EPA/STRINGER
Kjet Midlton i Megan Markl

EPA/STRINGER

Kjet Midlton i Megan Markl, Foto: EPA/STRINGER

Samo nekoliko dana nakon što se vrati sa svog tajnog medenog meseca, čija je lokacija i dalje nepoznata, vojvotkinja od Saseksa uputiće se na prvo službeno putovanje sa kraljicom Elizabetom II, što će ujedno biti i njeno prvo javno pojavljivanje bez supruga, princa Harija.

Megan će s kraljicom 14. juna otputovati do Čestera gde će otvoriti kulturni centar Storihaus, a nakon što prerežu traku na ceremoniji, zajedno će se uputiti na ručak. Uz sve to, njih dve će provesti dosta vremena zajedno jer će putovanje kraljevskim vozom biti noćno.

Prestižna pozivnica same kraljice još je jedna potvrda toga kako se Megan Markl brzinski prilagodila kraljevskoj porodici, ali i to da je, osim što joj je Hari omiljeni unuk, otkrila i da joj je vojvotkinja od Saseksa puno draža od vojvotkinje od Kembridža, odnosno Kejt Midlton.

Naime, Kejt Midlton je morala da čekati punih godinu dana da sa kraljicom otputuje sama na neki događaj.

- Trenutak kog ću se uvek rado sećati bio je beg na jedan dan u Lester. Išla sam bez Vilijama i zbog toga sam bila poprilično prestrašena, ali kraljica mi je bila velika podrška. Činjenica da se brinula da li je sa mnom sve u redu i pazila na sve dokazala je koliko je brižna – izjavila je svojevremeno Kejt Midlton u dokumentarcu za kraljičin 90. rođendan.

Međutim stručnjak za kraljevsku porodicu Keli Linč tvrdi kako Megan Markl nema nikakav poseban tretman kod kraljice.

 

Happy 92nd Birthday to Her Majesty The Queen! #HappyBirthdayHerMajesty #QueensBirthday

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Apr 21, 2018 at 12:59am PDT

- Kada su se Vilijam i Kejt venčali, kraljica im je dopustila da duži period žive što je normalnije moguće, daleko od javnosti. Ali kada je Vilijam prihvatio posao vojnog pilota 2012. godine, kraljica je odlučila da je tada pravo vreme da povede Kejt sa sobom na put.

Ipak, da malo više preferira Megan, kraljica je pokazala i kada ju je pet dana pre Božića i samo mesec dana nakon službene veridbe pozvala na porodično druženje u Bakingamsku palatu. Za razliku od nje, Kejt je priliku da učestvuje na istom događanju dobila tek 2011. godine, nakon što se udala za princa Vilijama.

Komentari (1)

Tea

08.06.2018 15:59

Prelepa je zaista.