Kim Kardašijan i Kanje Vest
EPA/Michael Nelson
Kim Kardašijan i Kanje Vest

EPA/Michael Nelson

Foto: EPA/Michael Nelson

Kim Kardašijan Vest javno je pozvala sve da pokažu saosećanje, empatiju i razumevanje prema njenom suprugu Kanje Vestu koji je izazvao pometnju u nizu objava preko društvenih mreža, navodeći da on pati od bipolarnog poremećaja.

Kim Kardašijan Vest objavila je dugu poruku na svom Instagramu, uživo objašnjavajući da je život bio komplikovan za njenu porodicu i za Vesta, te da o tome nikada nije javno govorila jer je štitila decu i suprugovo pravo na privatnost.

"Kao što mnogi od vas znate, Kanje ima bipolaran poremećaj. Svako ko ovo ima ili ima nekog voljenog u svom životu koji to ima zna koliko je neverovatno komplikovano i bolno da se to shvati. Nikad nisam javno govorila kako je to uticalo na nas kod kuće, jer jako štitim našu decu i Kanjeovo pravo na privatnost kada se radi o njegovom zdravlju. Ali, danas smatram da treba da to komentarišem zbog stigme i pogrešnih shvatanja oko mentalnog zdravlja", napisala je ona.

Kim Kardašijan

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Rekla je da razume da je Kanje podložan kritici zato što je javna ličnost i da njegova dela nekad mogu da izazovu jaka mišljenja i emocije. Ukazala je da je on brilijantna, ali komplikovana ličnost, pored toga što ima pritiske kao umetnik i crnac, koji je takođe iskusio bolni gubitak majke i mora da se nosi sa pritiskom i izolacijom, što dodatno pojačava njegov bipolarni poremećaj.

"Oni koji znaju Kanjea znaju njegovo srce i razumeju da njegove reči nekada nisu u skladu sa njegovim namerama", napisala je ona.

U utorak je u nizu objava preko Tvitera, u međuvremenu izbrisanih, Kanje Vest napisao da razmatra razvod od svoje supruge. U ponedeljak je tvrdio da je surpuga pokušala da ga zaključa i u nedelju je na političkom skupu zasuzio kada je govorio o svojoj majci, koja je umrla od komplikacije pri plastičnoj hirurgiji 2007.

Kanje Vest

Foto: Instagram/printscreen

 Foto: Instagram/printscreen

Vest, dobitnik muzičke Gremi nagrade 21 put, i Kardašijan su se venčali 2014. Imaju četvoro dece. Kardašijan Vest je zahvalila obožavateljima i prijateljima što su izrazili brigu o njenom suprugu, pa dodala:

"Mi smo društvo koje govori o davanju milosti pitanju mentalnog zdravlja u celini, međutim treba da je damo i pojedincima koji to proživljavaju u vreme kada im je najpotrebnije. Ljubazno molim medije i javnost da nam pruže saosećanje i empatiju koja je potrebna da ovo prebrodimo," napisala je ona.