Kris Kornel
Profimedia
Kris Kornel

Profimedia

Kris Kornel, Foto: Profimedia

Brajan Bamberi je za "Asošiejted pres" rekao da je Kornel umro sinoć u Detroitu.

Smrt se istražuje kao moguće samoubistvo, saopštila je policija u Detroitu, a nedugo potom stiglo je i saopštenje u kojem se navodi da je ipak u pitanju samoubistvo.

Nakon istrage, zaključak patologa iz Detroita je da se pevač i basista bendova "Soundgarden" i "Audioslave" Kris Kornel obesio.
Portparol policije saopštio je da je pevač pronadjen sa trakom oko vrata, a kancelarija patologa navodi da konačan izveštaj autopsije još uvek nije završen.

Policija dodaje da više informacija za sada nije dostupno.

Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv neduko nakon ponoći.

- Pronađen je na podu kupatila, pozvane su naše medicinske ekipe i on je proglašen mrtvim na licu mesta - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao da ga proveri i ugledao ga na podu kupatila.

- Telo je prebačeno u prostorije patologa i uzrok smrti će biti utvrđen - rekao je on.

Kornelov portparol Brajan Bamberi ranije je njegovu smrt nazvao "iznenadnom i neočekivanom" i rekao da su njegova supruga i porodica u šoku.

Povodom smrti Kornela, oglasile su se i njegove kolege, a ser Elton Džon napisao je na svom nalogu na Tviteru da je "šokiran i tužan" zbog iznenadne smrti Kornela.

- Sjajan pevač, tekstopisac i divan čovek - istakao je Elton Džon.

Gitarista Led Cepelina Džimi Pejdž dodao je da je Kornel bio "neverovatno talentovan" naglasivši da je bio veoma mlad i da će veoma nedostajati.

Kornel je bio pevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao "„Saundgarden", grupu najpoznatiju po hitovima "Black Hole Sun" i "Spoonman".

Nakon raspada „"Saundgardena" 1997. godine (koji se ponovo okupio 2010. godine), Kornel je nastavio muzičku karijeru.

Zajedno sa Tomom Morelom iz "Rage Against The Maćine", Timom Komerfordom i Bredom Vilkom osnovao je „"Audioslejv" 2001. godine.

Poslušajte njegov hit "My wave".