Kraljica Elizabeta
Printscreen / Youtube
Kraljica Elizabeta

Printscreen / Youtube

Kraljica Elizabeta, Foto: Printscreen / Youtube

Engleski glumac i prezenter Aleksandar Armstrong u dokumentarcu „The Queen and her Cousins” ispričao je kako je otkrio ručno ispisane pa uramljene Elizabetine poruke kod jednog njenog nekadašnjeg zaposlenog, Blera Stjuarta-Vilsona.

Nalazile su se, kaže, na veoma neobičnom mestu – u kupatilu i, komičnog su karaktera, te otkrivaju stranu kraljice koju je malo ko bio do sada u prilici da vidi.

On bi pisao u ime svog ljubimca (Džek Rasel, terijer), a ona bi mu odgovarala u ime svojih korgija. Okačio ih je sve i tako sačuvao od zaborava. Mnogo su smešna ta pisamca. Žao mi je što ne mogu niti jednog sada da se setim – ispričao je on, pa dodao da je sadržaj toliko smešan, da se držao za stomak od smeha dok je čitao.

kraljica elizabeta, cipele, moda

Shutterstock

kraljica elizabeta, cipele, moda, Foto: Shutterstock

Kraljica inače odaje utisak izuzetno ozbiljne žene, ali kako kažu oni koji je malo bolje znaju – privatno je pravi komičar i daleko živahnija nego kada izađe u javnost. Ovaj detalj otkrila je kraljevski biograf Seli Bedel Smit za „People”. Autorka je potom citirala jednog od izvora iz Norfoka pa istakla: „I te kako možete da je čujete kada se zasmeje kod kuće. Smeje se baš glasno.”