Čester Benington
EPA/MACIEJ KULCZYNSKI
Čester Benington, Foto: EPA/MACIEJ KULCZYNSKI

Slavni pevač pronađen je obešen 20. jula 2017. godine u svojoj kući i Los Anđelesu. Čester Benington je iza sebe suprugu Talindu En Bentli i šestoro dece. Benington je imao tešku životnu priču i često je govorio o zlostavljanju u detinjstvu.

Njegovo samoubistvo mnogi su odmah vezali za samoubistvo njegovog dobrog prijatelja, frontmena grupe "Soundgardena", Krisa Kornela koji se obeseio mesec dana pre Čestera. Jednom prilikom priznao je da je razmatrao samoubistvo, jer se teško nosio s traumama iz detinjstva kada ga je zlostavljao stariji muškarac.

Nakon što je saznao da se njegov prijatelj i kolega ubio, Čester je napisao pismo koje je mnoge rasplaklo.

Poruka posvećena Česteru Beningtonu, Foto: EPA/PAUL BUCK

- Prošle noći sanjao sam "Bitlse". Probudio sam se s "Rocky Raccoon" u glavi, a žena me je zabrinuto posmatrala. Rekla mi je da je moj prijatelj umro. Misao na tebe mi je preplavila um. Zaplakao sam. Još plačem, od tuge, ali i od zahvalnosti što sam podelio posebne trenutke s tobom i tvojom divnom porodicom.

Čester Benington, Foto: EPA/STEVE C.MITCHELL

Inspirisao si me na mnogo načina. Tvoj talenat je bio čist i bez konkurencije. Tvoj glas bio je uživanje i bol, bes i oproštaj, ljubav i patnja, sve u jednom. Pretpostavljam da je to ono što smo svi mi. Pomogao si mi da to shvatim. Upravo sam gledao video u kom pevaš "A day in the life" od "Bitlsa" i setio sam se svog sna. Želim da mislim da si se oprostio na svoj način. Ne mogu da zamislim svet bez tebe u njemu. Molim se da nađeš mir u sledećem životu. Šaljem ljubav tvojoj ženi i deci, prijateljima i porodici. Hvala ti što si mi dozvolio da budem deo tvog života - poručio je Čester tada.

Veliki broj fanova na društvenim mrežama danima su opraštali od popularnog pevača, izjavljivali saučešće i pružali podršku njegovoj porodici.

 

Komentari (2)

Mama

18.05.2018 07:48

Slusala sam. Ih dok sam. Bila mladja... Onda jedno vreme nisam i imam osecaj kao da sam izgubila drugar kojeg nikad nisam upoznala...

Goca

18.05.2018 07:58

nije ni čudo - njegova srećna faca sve govori