Džon Travolta
Shutterstock

Čuveni ples Lejdi Dajane i Džona Travolte pamti se i danas, a glumac se posle 36 godina ponovo prisetio lepog momenta.

Tadašnji američki predsednik Ronald Regan i prva dama Nensi Regan, te 1985. godine organizirali su državnu večeru u Beloj kući, a među brojnim zvanicima bili su i britanska princeza i holivudska zvezda. Travolta i Lejdi Di u jednom trenutku izašli su na plesni podijum, odeveni po svim pravilima, a najpre elegantni.

U intervjuu koj je nedavno dao za meksičko izdanje magazina “Esquire”, Džon je istakao da se za ples sa Dajanom nije posebno pripremao.

Nisam znao da ću plesati s njom. To mi je bila velika privilegija i čast i u tom trenutku sam pomislio kako mora postojati jako dobar razlog zašto me traže da plešem i da moram da sam sve od sebe. Morao sam da povedem ples i da osiguram da se dobro zabavimo. Ipak, to je bio lakši deo. Teže je bilo prikladno pozdraviti princezu, biti samouveren i pozvati je na ples – ispričao je Travolta.

Džon i Dajana

Printscreen/Youtube

Džon i Dajana, Foto: Printscreen/Youtube

On je priznao da mu se ples sa Dajanom činio kao iz bajke, koje će se rado sećati još mnogo godina.

Zamislite samo celu scenografiju. Bili smo u Beloj kući. Ponoć je. Bina se čini poput bajke. Priđem Dajani, dotaknem joj lakat i pozovem je na ples. Ona se zavrti i uputi mi taj čarobni osmeh, onaj njen prepoznatljivi s primesom tuge, i prihvati moj poziv. I eto nas, plešemo kao da smo u bajci – sa stom je ispričao glumac. Da je za njega to bilo nešto zaista veliko, objašnjava izjava koju je dao upravo u poslednjem intervjuu.