PROBLEMI Džejmi Oliver pukao zbog Bregzita!

Proslavljeni britanski kuvar i aktivista za zdravu ishranu DŽejmi Oliver planira da zatvori šest restorana sa italijanskom kuhinjom širom Velike Britanije, pošto je slabljenje funte prouzrokovano Bregzitom povećalo troškove poslovanja tih objekata koji su već beležili pad klijentele.

Džejmi Oliver
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia.rs

Restorani u Aberdinu, Egzeteru, Čeltnemu, Ričmondu, Tanbridž Velsu i londonskom Ladžet Hilu biće zatvoreni u prvom tromesečju 2017, saopštila je portparolka putem imejla, prenosi agencija "Blumberg".

Ova najava je najnoviji znak pritiska kom su izložena preduzeća u kraljevstvu zbog pada funte od prošlogodišnjeg junskog glasanja za izlazak Britanije iz Evropske unije.

Povećani troškovi nabavke izvornih namirnica, kao što je italijansko maslinovo ulje, učinilo je ove restorane "potpuno neodrživim", navela je Oliverova portparolka.

"Kao što zna svaki vlasnik restorana, ovo je teško tržište, a post-bregzitovski pritisci i nepoznanice su ga učinili još težim", poručio je glavni izvršni direktor Simon Blagden u saopštenju.

Objekti koji će biti zatvoreni učestvuju sa manje od 5,0 odsto u ukupnoj prodaji Oliverovog lanca restorana i u broju zaposlenih. Kompanija je navela da će nastojati da pronađe alternativna mesta za 120 pogođenih radnika.

Oliver i dalje planira da otvori još 22 italijanska restorana izvan Ujedinjenog Kraljevstva ove godine, koji će biti pridodati postojećim objektima u raznim zemljama, uključujući Australiju, Brazil i Rusiju, a namerava takođe da u Britaniji otvori i dve nove Barbecoa kafane u kojima se sprema samo biftek.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi