Princeza Dajana i princ Čarls
Profimedia
Princeza Dajana i princ Čarls

Profimedia

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ:

Iako se mnogo govorilo i govori o njenom odnosu sa sinovima, postoji jedan nepoznati detalj u vezi sa rođenjem princa Harija. Princ Čarls je više od svega na svetu želeo ćerku, a kada je Dajana saznala da nosi drugog dečaka krila je to od muža do rođenja deteta.

Godinu dana pre rođenja princa Vilijama, Dajana je bila pod velikim pritiskom da mora da rodi još jednog naslednika. U septembru 1983. godine Bakingemska palata je saopštila da je Dajana trudna po drugi put, ali je ona nažalost doživela spontani pobačaj nedugo zatim. 1984. godine par je saznao da je ona opet u drugom stanju. Tokom ove teške trudnoće Dajana se požalila prijateljici da nije rođena za produžavanje vrste, ali da se na kraju ipak sve isplati.

Dajana je u septembru 1984. godina na svet donela dečaka kome su dali ime Hari Čarls Albert David Mountbaten-Vindzor, nakon devet sati dugog porođaja bez bilo kakve anestezije ili lekova protiv bolova. U knjizi o njenom životu, Dajana je ispričala kako je izgledalo kada je svom mužu saopštila da je rodila drugo dete.

"Čarls je uvek želeo devojčicu. Hari je bio dečak. Njegov prvi komentar je bio „O, pa on je dečak. I još ima riđu kosu“. Drugi je bio na račun boje njegove kose koja je bila riđa", rekla je princeza.

Princ Hari i Megan Markl

EPA/Neil Munns

Foto: EPA/Neil Munns

Čarls je komentare opisao kao šale, ali je to Dajanu veoma povredilo i uvredilo, jer ne samo da je devet sati rađala svoje dete, nego njena sestra i brat imaju riđu kosu koja je u porodici Spenser nasledna.

Da stvar bude još gora, Čarls je na Harijevom krštenju u decembru rekao Dajaninoj majci da su svi razočarani jer su mislili da će na svet doći devojčica. Dajana je rekla da nikada nije bila prisnija sa Čarlsom kao nekoliko nedelja pre Harijevog rođenja.

"Onda, iznenada, Hari je rođen i naš brak je pukao. Sve je krenulo nizbrdo. Nešto u meni se samo zatvorilo", priznala je princeza.

Za to je okrivila njegovu romansu sa Kamilom i dodala kako zna da je on tada otišao kod nje, piše PopSugar. Harijeva crvena kosa navela je mnoge da posumnjaju kako je njegov otac zapravo Džejms Hjuit koji je bio unajmljen da uči Dajanu, Vilijama i Harija jahanju, ali je par imao aferu tek dve godine po rođenju drugog princa.

Princeza Dajana

AP

Foto: AP

Čarlsova želja da ima ćerku nije ga nikada napustila, zato niko nije bio iznenađen njegovom neizmernom radošću kada se 2015. godine rodila princeza Šarlot.

"Nadao sam se da ću dobiti unuku, nekoga ko će da mi pomaže u starosti. Ja sam i više nego uzbuđen", izjavio je princ nakon rođenja unuke.

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!