Zumbul-aga, Selim Barjaktari
Screenshot
Zumbul-aga, Selim Barjaktari

Screenshot

Zumbul-aga, Selim Barjaktari, Foto: Screenshot

Gotovo da ne postoji žena koja nije pomno pratila seriju "Sulejman veličanstveni". Svi su pratili ljubav između čudesne sultanije Hurem koju je tumačila Merjem Uzerli, i sultana Sulejmana kojeg je tumačio Halit Ergenc.

Tu se našao i Bali beg koga je igrao Burak Ozdživit, ali lik koji su svi voleli i bez kojeg serija ne bi imala taj šarm, bio je svakako Zumbul-aga kojeg je maestralno odigrao Selim Barjaktari.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Uloga Zumbul age je prvobitno bila osmišljena da traje nekoliko epizoda, ali nakon reakcije publike na lik Zumbula, odlučeno je da ostaje do kraja.

Zumbul-aga, Selim Barjaktari

Screenshot

Zumbul-aga, Selim Barjaktari, Foto: Screenshot

Ljudi uglavnom glumce poistovećuju s likovima iz serija, tako da im neretko daju osobine i posmatraju ih kroz prizmu stvorenu scenarističkom pričom, veštom rukom šminkera i kostimografa. Tako je i sa Zumbul agom, koji je u realnom životu sve sem nespretni podanik sa sultanovog dvora, već jedan vrlo ozbiljan frajer!

Selim je pravi fanatik u održavanju kondicije, surfer, praktikuje razne veštine koje mu pomažu da ostane u dobroj formi. Bavi se jogom već godinama i učestvuje na raznim takmičenjima širom sveta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Selim Bayraktar (@selimbyraktar) on Jul 17, 2019 at 3:57am PDT

 

Selim je rođen 17. juna 1975 godine u Iraku, iz kojeg sa porodicom beži u Tursku sa samo 13 godina. Njegov otac je radio u naftnoj kompaniji u Iraku, pa je tamo proveo detinjstvo. Selim kaže da jednog dana u njihovu školu došao je Sadam Husein i prilikom posete prišao baš njemu. Rekao mu je da bi bio dobar vojnik i da u Iračkoj vojsci leži njegova sudbina. Te reči su ostavile jak utisak na Selima, što je i porodica primetila, pa su rešili da pobegnu uprkos ratu, zatvorenim granicama i mecima koji su leteli na sve strane.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Selim Bayraktar (@selimbyraktar) on Jul 2, 2019 at 5:20am PDT

 

– Bilo je, zaista, užasno. Rakete su letele iznad naših glava, muškarci su odvođeni u rat, a žene silovane. Moj otac je jednog dana došao i rekao: Idemo u Tursku. Zahvalan sam mu zbog toga – istakao je glumac u jednom od intervjua.

Zumbul-aga, Selim Barjaktari

Screenshot

Zumbul-aga, Selim Barjaktari, Foto: Screenshot

Selim je u Turskoj završio srednju školu, a potom i glumu. Dugo je igrao sporedne uloge u pozorištu, a iza filmske kamere našao se tek 2009 godine. Ipak, najveću popularnost stekao je upravo ulogom Zumbul-age u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Zumbul-aga, Selim Barjaktari

Screenshot Instagram

Zumbul-aga, Selim Barjaktari, Foto: Screenshot Instagram

Pogledajte kako je izgledalo fotografisanje za naslovnu stranu turskog izdanja magazina GQ…

Pogledajte BONUS video: 

Elvin vrši pritisak! Istina o Izabelinom prelasku u ISLAM!