Olivera i Đorđe Balašević
Screenshoot Facebook

Naime, ona je tu objavila i da je kao mala sa svojom majkom živela na klupi ispred novosadske Gradske kuće.

- Kada su me uputili u Maticu srpsku kako bih dobila dozvolu za štampu bila sam tako ponosna. Predala sam tekst i izašla sa mislima: ‘Bože, sada su svi pod istim krovom, sa mnogo značajnijim piscima, odnosno njihovim junacima. Tamo je moja teta-Anuška, čika-Kači, Đusika i Ivica, a najpre moja mama i brat’. Pre svega zbog one klupe, koje se ne sećam, ali su mi o njoj pričali , rekla je ona na promociji knjige, a preneo je Hello.

- Mislim da bi mama bila ponosna da je mogla da vidi tu bebu iz njenog naručja koja je savladala onih nekoliko stepenika na ulazu u Gradsku kuću, a onda i nešto više njih do ove sale, gde uživam u toploj atmosferi i dobrodošlici. Bila bi presrećna što su mi pružili priliku da ispričam nešto o našem životu, ispričala je ona dalje, a preneo je pomenuti medij.

Olivera je na samom kraju konferencije ispričala i kako je naučila da “pomera planine”, aludirajući na planinu od uglja koju su zajedno “pomerile” ispred kuće jednog sugrađanina ne bi li zaradile nešto novca.

- Tog dana savladala sam jednu od najvrednijih lekcija – kako najteže životne izazove pretvarati u igru. Ovo je knjiga o mojoj majci, kojoj sam neizmerno zahvalna što me je naučila da pobeđujem. Ne posvećujem je onoj hrabroj, ponosnoj, tvrdoglavoj i požrtvovanoj ženi, već grubo ošišanoj devojčici na stepeniku teretnog vagona prispelog 1946. na stanicu Zrenjanin, gologlavoj Crvenkapi pred špalirom vukova prerušenih u putnike na peronu – vaspitačice, vršnjake i sve ostale. Jer, ona je i Simona i Petra. I Jovana i Jelena. Ona je ja, zaključila je Olivera, navodeći imena svojih ćerki i unuka, a preneo je Hello.

Inače, Olja je svojevremeno bila reprezentativka Jugoslavije u gimnastici i nesuđena učesnica Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine.

Komentari (1)

Edit

22.02.2021 10:29

Balasevici sigurno nisu u saglasju sa ovom kategorijom likova,koji ih napadaju i brane u ovakvim natpisima,jer su osobe koje ne odrazavaju normalnost niti u jednom segmentu iz svog bivstvovanja.