Jovan Marić
E-stock/Milan Lučić
Jovan Marić

E-stock/Milan Lučić

Jovan Marić, Foto: E-stock/Milan Lučić

 Naime, dr Marić tvrdi da je Kija odabrala jedini logičan put kako bi uništila svog supruga Slobu, a to je da uđe u rijaliti i pridobije javnost.

- Činom ulaska u "Zadrugu", Kija je pribegla jedinoj mogućoj taktici kako bi izazvala javnu kritiku svog supruga. Njena namera je da postigne efekat moralnog gađenja publike prema Slobi - kaže dr Marić i tvrdi da Luna, Sloba i Kija mnogo toga glume.

- U čitavoj ovoj priči ima i te kako mnogo glume, kao što je to slučaj i sa svakim rijaliti programom koji je dobro dramaturški osmišljen. Iako je mnogim gledaocima neshvatljivo da emocije i ljubav mogu da se fingiraju, to je na žalost TV auditorijuma postala redovna pojava - kaže poznati psihijatar i dodaje da je "Zadruga" gledana zbog toga što se publika identifikuje sa često bludnim i razvratnim životom glavnih aktera rijalitija.

Kija, Luna, Sloba

Printscreen

Kija, Luna, Sloba, Foto: Printscreen

- Danas je moderno imati ljubavnicu ili ljubavnika, ali ipak mnogi nemaju petlju da se upuste u takvu avanturu. Zato je ova rijaliti ljubavna drama zanimljiva, jer mnogi gledaoci potajno žude za preljubom, ali istovremeno imaju potrebu da pokažu osudu takvog modela ponašanja kao nakaradnog, a sve kako bi sebe predstavili kao moralno ispravne osobe - uverava Marić i tvrdi da je prosečan gledalac rijalitija sredovečna žena u pedesetim godinama.

- Ljudi kod nas, kada gledaju Slobu, Lunu i Kiju, vole da se uporede sa njima i naglase da su srećni što žive u „normalnoj“ porodici. Gledaoci vole kada putem TV programa vide osobe za koje smatraju da imaju devijantno ponašanje u odnosu na njih. Prosečan gledalac želi da veruje da je superioran u odnosu na učesnika rijalitija. Ciljna grupa ovog programa su uglavnom sredovečne žene koje nemaju bogat društveni život. Gledajući Lunu i Kiju, one pronalaze bliske osobe iz okruženja, ali i same sebe u mladosti. Kroz njih obogaćuju svoje monotone živote i imaju potrebu da veruju u snagu emocija tog nesvakidašnjeg ljubavnog trougla - zaključio je dr Marić.

Komentari (10)

ccc

17.06.2018 08:07

maricu davno si ti za penziju u svakom smislu ,nisu ti ovo parovi.

Jamaya

17.06.2018 10:18

Ovaj čovek je sebe nazivao Sekselencijom i oženio se sto godina mlađom ženom sa silikonskim grudima. On sam ima hiljadu godina, a proziva žene od 50. Kako je on mogao da bude psihijatar, i ko njemu može da veruje, kad se vidi da je potpuno nenormalan i iskompleksiran?

Sociolog

17.06.2018 15:14

@Jamaya - Ovaj strucnjak vise nije ozenjen mladom zenom za vasu informaciju. Koliko znate toliko i pricate. A da je strucnjak jeste,jer u protivnom ne bi radio na Medicinskom fakultetu. Sto ne odete tamo pa ne prisustvujete predavanjima. Nista nije zabranjeno.

Ela

18.06.2018 09:27

@Jamaya - Jamaya, kada vec pominjes silikone, sto ne rece i to da je zena docent? Znaci da ima doktorat.

Goga

17.06.2018 11:30

Ovog čoveka obožavam da slušam,vrstan stručnjak prijatnog i umirujuceg glasa a to što je oženio mladju šta je loše?ko to pa ne voli mladje?

radica

17.06.2018 16:58

@Goga - Pa loše je! Šutnula ga je.

mila

18.06.2018 10:58

@Goga - Ta mladja ga je ostavila, tako da mi to govori koliko on zna psihologiju..

Sonja

17.06.2018 12:28

Naruceno strucno misljenje nikada nije tacno ni strucno.

Billy the pljutz

17.06.2018 13:49

...neke se pronasle u ovim igrarijama pa im smeta Dr,Mr seksolog ...

Цицка

18.06.2018 07:42

Bilo bi zanimljivo da uvazeni profesor Maric prokomentarise i analizira svaki od ovih dole nanizanih komentara , da proceni koji su napisani od iste osobe i kakva je osoba , izvolite Maricu ako ste lekar te struke da cujemo , јако интересантно би било за све коментаторе и читаоце . Pozdrav uvazenom profesoru Maricu koji se ne razlikuje od ostalih profesora sem po tome sto je mozda covecniji od ostalih .