Marko Vasiljević
youtubeprintscreen
Marko Vasiljević

youtubeprintscreen

Marko Vasiljević, Foto: youtubeprintscreen

Serija “Tajne vinove loze” došla je do kraja prve sezone, a svi se nadaju da će uskoro moći da gledaju dalji razvoj sudbina porodica Tomović i Smiljanić. Sam kraj ostavio je dosta prostora za nove intrige, te se tako mnogi pitaju da li će Vuk i Vera, koje igraju Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, uspeti da pobede sve prepreke i budu zajedno.

- Priča se o nastavku, piše se i scenario, tako da mislim da možemo da očekujemo nastavak snimanja uskoro. Znam da je napisano par epizoda i očekujem da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju, zavisno naravno od uslova zbog pandemije virusa korona. Svakako se mnogo radujem što ćemo nastaviti tamo gde smo stali, jer je izvesno da se publici dopalo sve što smo do sada uradili - kaže za “Blic” mladi glumac Marko Vasiljević, koji u seriji igra Slobodinog sina.

On takođe dodaje da niko od članova ekipe nije očekivao koliku će popularnost postići “Tajne vinove loze”.

- Svakako da smo znali da će biti gledano, ali nismo očekivali ovoliki uspeh i mnogo nam je svima drago. Zadovoljan sam rezultatima, bio bih neskroman da kažem da nisam. Ponosan sam na sve kako je ispalo, jer znam šta sam radio i koliko sam se dao. Ujedno sam stekao divne prijatelje među kolegama na setu i svi smo se super uklopili, tako da je bilo divno snimati prvu sezonu. Tako da scenaristi koji pišu nastavak imaju dosta posla - kroz osmeh kaže Marko, dok se njegova koleginica Vanja Nenadić u potpunosti slaže:

- Stalno dobijam pregršt komentara koji me ganu, stvarno niko od nas nije očekivao da će serija ovoliko zaokupirati pažnju širokog auditorijuma. Mislim da smo uradili dobar posao sa naše glumačke strane i da smo učinili sve da krajnji proizvod bude dobar. Radujem se nastavku, iako nemam informacije dokle se stiglo s pisanjem scenarija. Mislim da bi bila propuštena šansa da ne nastavimo ovo što smo sagradili. Zato se nadam da će druga sezona biti bolja od prve. Sad možemo da vidimo gde smo pogrešili, da ispravimo neke stvari koje su možda i manjkale. To je sve deo scenarističkog posla, producentskog i rediteljskog, gde je na nama da iskoristimo prostor najbolje što možemo u skladu s tim što nam je dato - rekla je glumica.

Tajne vinove loze

Promo

Tajne vinove loze, Foto: Promo

Marko i Vanja ne kriju da su pomno pratili emitovanje serije kako bi između ostalog videli i svoje greške, a da će im ovo snimanje zauvek ostati u sećanju zbog porodične atmosfere na setu.

- Kada bi sve bilo savršeno, to ne bi bilo realno. Uvek sam najstroži kritičar prema sebi, uvek gledam finalni proizvod i tu tražim šta bih mogao da ispravim - kaže Vasiljević, dok se Vanja nadovezuje:

- Zauvek će mi u sećanju ostati ta divna atmosfera sa snimanja. Bili smo kao porodica, sve kolege s kojima sam provela svakodnevna snimanja stvarno su divni i prizemni ljudi, što je preduslov za dobar projekat, ali i zdrav rad. Stalno smo se šalili i sve je bilo opušteno, možda je i to deo uspeha ove serije - dodala je ona.

Vanja takođe dodaje da je zbog tematike u seriji poželela da se dodatno edukuje o vinogradarstvu.

- Otvorila su mi se nova interesovanja prema vinu, ali nisam bogzna šta naučila o tome tokom serije, jer vinogradarstvo jeste baza serije ali nije glavni akcenat. Međutim, to mi je ukazalo koliko je ta tema duboka i široka, te sam čak kupila i neke knjižice da čitam, poput “Vino za početnike”. Ako ništa drugo, u drugu sezonu ću ući potkovana novim znanjem - kroz osmeh poručuje mlada glumica.

Marko Vasiljević

youtubeprintscreen

Marko Vasiljević, Foto: youtubeprintscreen

Vanja ne krije da joj prija što je kroz ovu seriju postala prepoznatljiva široj publici, ali ističe da joj to nije preduslov da bude ispunjena i srećna.

- Ta popularnost doprinosi nekom većem obimu posla kasnije, ali moram da kažem da biti prepoznatljiv na ulici ne znači nužno sreću za ovaj posao. Gledala sam jedan intervju u kome holivudski glumci pričaju o tome i kažu da je slava porez koji mi plaćamo da bismo se bavili ovim poslom. Tako i sama gledam na to, to je posao u kome bih mogla lako da plivam ceo svoj život, ali mora da se nađe balans. Što se samog posla tiče, da budeš srećan i zadovoljan, nije neophodno biti na televiziji, bitno je da voliš ono što radiš. Po završetku fakulteta odmah sam se zaposlila u pozorištu i to mi je hranilo dušu, jer je to nešto što volim. Bilo mi je potrebno par predstava da se osećam ispunjeno i srećno, a ovo je drugi deo posla, gde se drugačije baviš glumom i možeš bolje da živiš - rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

vuk

04.03.2021 22:37

Bravo, bravo, bravo, serija je divna, jedva čekam veče da gledam. Glumci izvanredni, ovi mladi vrlo dobri, dečko što glumi Marka je sjajan!!!

Zoran

05.03.2021 10:13

Nisam ljubitelj serija nisam gledao ni juzni vetar i sl. serije koje kazu da su dobre, mozda i jesu ali sam ovu seriju odgledao sa zadovoljstvom i jedva cekam nastavak.