SKANDAL TRESE SRBIJU! Zvezda serije Koreni opljačkala državu za 8 miliona! Falsifikovao ugovore i fakture! (FOTO)

Reditelj filma "Južni vetar" podneo krivičnu prijavu.

Miloš Avramović
Miloš Avramović, Foto: Screenshoot Youtube

Reditelj najgledanijeg prošlogodišnjeg filma "Južni vetar", Miloš Avramović, podneo je krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partnera, glumca Gorana Šušljika, zbog toga što je na prevaru prisvojio više od osam miliona dinara namenjenih za realizaciju tog projekta.

 

Na ovaj način Šušljik je direktno oštetio Avramovića, ali i Filmski centar Srbije (FCS), koji im je dodelio sredstva za snimanje filma. Cela prevara otkrivena je kada je filmski reditelj, odnosno njegova produkcijska kuća "Režim", od Šušljikove produkcijske kuće "Eye to eye" zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma.

Goran Šušljik
Goran Šušljik, Foto: Screenshoot Youtube

Kada se obratio ovoj instituciji, Avramović je saznao da je Šušljik preko svoje firme kod FCS opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca, prenosi "Kurir".

Nakon što je prikupio sve dokaze, Miloš Avramović ih je nedavno dostavio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je FCS ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni deo novca namenjenog za film "Južni vetar".

Krivična prijava podneta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge "Eye to eye", kao i protiv njegovog vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju u više navrata falsifikovao fakture sa firmama "3D video-sistem", "Face up", "DADO DB", "Autotaksi Milan Arnaut" i agencijom "Diverzant".

- Dana 13. januara 2017. godine osumnjičeni su dostavili dopis FCS kojim pravdaju troškove snimanja filma "Južni vetar" uz koji su dostavili falsifikovani ugovor zaključen sa privrednim društvom "3D video-sistem" od 23. aprila 2015. godine, a koji je zaključen sa navedenim privrednim društvom samo za potrebe projekta "Čizmaši" - piše između ostalog u krivičnoj prijavi.

Goran Šušljik
Goran Šušljik, Foto: Screenshoot Youtube

Ovo znači da je producent hit serije "Koreni" ove falsifikovane fakture i lažne ugovore prvobitno namenio za pravdanje troškova snimanja serije "Čizmaši", koja je snimana tri godine kasnije.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.165.529 dinara i na taj način izvršio krivično delo falsifikovanja isprava i krivično delo prevare. Ovom prevarom tako nije oštećen samo Avramović, nego i FCS i država za porez.

Avramović je potvrdio da jepodneo krivičnu prijavu protiv Šušljika i njegove firme, ali nije želeo da komentariše slučaj dok traje sudski postupak, navodi "Kurir".

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi