Koreni
Screenshoot
Miloš Avramović

Screenshoot Youtube

Miloš Avramović, Foto: Screenshoot Youtube

PROČITAJTE JOŠ:

 

Na ovaj način Šušljik je direktno oštetio Avramovića, ali i Filmski centar Srbije (FCS), koji im je dodelio sredstva za snimanje filma. Cela prevara otkrivena je kada je filmski reditelj, odnosno njegova produkcijska kuća "Režim", od Šušljikove produkcijske kuće "Eye to eye" zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma.

Goran Šušljik

Screenshoot Youtube

Goran Šušljik, Foto: Screenshoot Youtube

Nakon što je prikupio sve dokaze, Miloš Avramović ih je nedavno dostavio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je FCS ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni deo novca namenjenog za film "Južni vetar".

Krivična prijava podneta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge "Eye to eye", kao i protiv njegovog vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju u više navrata falsifikovao fakture sa firmama "3D video-sistem", "Face up", "DADO DB", "Autotaksi Milan Arnaut" i agencijom "Diverzant".

- Dana 13. januara 2017. godine osumnjičeni su dostavili dopis FCS kojim pravdaju troškove snimanja filma "Južni vetar" uz koji su dostavili falsifikovani ugovor zaključen sa privrednim društvom "3D video-sistem" od 23. aprila 2015. godine, a koji je zaključen sa navedenim privrednim društvom samo za potrebe projekta "Čizmaši" - piše između ostalog u krivičnoj prijavi.

Goran Šušljik

Screenshoot Youtube

Goran Šušljik, Foto: Screenshoot Youtube

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.165.529 dinara i na taj način izvršio krivično delo falsifikovanja isprava i krivično delo prevare. Ovom prevarom tako nije oštećen samo Avramović, nego i FCS i država za porez.

Avramović je potvrdio da jepodneo krivičnu prijavu protiv Šušljika i njegove firme, ali nije želeo da komentariše slučaj dok traje sudski postupak, navodi "Kurir".