Marko Janketić i Vuk Kostić
Instagram/ubice_mog_oca
Marko Janketić i Vuk Kostić

Instagram/ubice_mog_oca

Marko Janketić i Vuk Kostić, Foto: Instagram/ubice_mog_oca

Glumac Marko Janketić kao policijski inspektor bavi se komplikovanim slučajem brutalnog ubistva jedne devojke, ispred kamera reditelja Predraga - Gage Antonijevića, u seriji koja je posle samo dve epizode potpuno kupila publiku RTS-a. Marko Janketić kaže da je i on sam posle nekoliko pročitanih strana scenarija znao da će serija biti pun pogodak.

- Dosta dobro je napisan scenario, pravi je kriminalistički. Često mi nude scenarije da pročitam, ali prečesto mi se dešava da na pola stanem jer mi se više ne čita... „Ubice moga oca“ su ogroman materijal koji sam pročitao za dva dana! Prosto te vuku da saznaš šta se dešava i ko su pravi osumnjičeni, ko je ubica. Imao sam srećnu okolnost da su odnosi među likovima dosta dobro opisani. Moj lik je inspektor, mlad čovek koji je rano zasnovao porodicu, koji ulazi u jedan vrlo problematičan slučaj. Rizikuje svoju karijeru i sve što je uložio, ali i svoju porodicu. Sve je nekako rađeno po američkom i skandinavskom receptu, ali likovi su zapravo potpuno srpski - kaže Marko Janketić.

A sama serija publiku je pridobila i zbog mnogo veza i sličnosti s realnošću. Nerešena ubistva, korupcija...

- Ova serija secira i naše društvo. To je meni bilo jako zanimljivo jer tretira i problem korupcije i ljudi koji su na višim instancama, koji mogu da utiču na tok istrage. To je ono što mi svi znamo i što svi mi živimo. Meni je bilo zanimljivo da se kao glumac, na taj način, bavim tom temom - kaže Janketić i dodaje:

- Srbija je željna dobrih serija: komedija, krimi-serija, narodskih serija... Željna je dobrog sadržaja i kvalitetne priče. Divna ekipa je radila na „Ubicama moga oca“. Vuk je glavni lik, tu su i Tihomir Stanić, Katarina Radivojević i još mnogo divnih glumaca. Do nas stiže mnogo dobrih kritika i pozitivnih utisaka.

Komentari (2)

momazver

03.11.2016 10:09

Nisam zloban,majke mi, trude se i biće još bolji glumci.Ponosiće se njima i Miša i pokojni Pljaka,ali bi se osvrnuo na jednu Marxovu misao,koja je kod nas,kao i u svetu,u svim profesijama, pokazalo se- istina!*Proleter radja proletera!*

Tanja

03.11.2016 10:14

Serija je fantastična,pravo osveženje! Glumci sau fenomenalni.Bravo!!!