Dragomir Bojanić Gidra
Printscreen Youtube
Dragomir Bojanić Gidra

Printscreen Youtube

Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Printscreen Youtube

Dragomir Bojanić Gidra igrao je kultne likove i zasmejavao je milione gledalaca. Ipak, niko nije znao da je u najranijem detinjstvu doživeo veliku tragediju, ostao je siroče.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Čuveni Gidra je rođen 13. juna 1933. godine u Kragujevcu, a njegova majka Novka umrla je od tuberkuloze dok je Gidra bio jako mali, ali to nije bio kraj tragedije za porodicu Bojanić.

Kada je Gidra imao nepunih deset godina njegovog oca Jovana – Jocu, oficira srpske vojske streljali su 1943. tokom Drugog svetskog rata.

Dragomir Bojanić Gidra

Printscreen Youtube

Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Printscreen Youtube

I tako je Dragomir ostao potpuno sam. U potrazi za načinom da se prehrani i što pre pronađe zanimanje od kojeg će moći da “zaradi svoj hleb” završio je srednju školu za preradu mesa, voća i povrća u rodnom gradu i nakon mature se zaposlio u fabrici konzervi “Crvena zvezda”.

- Po profesiji sam zanatlija. Imam kvalifikaciju stečenu u STŠ Kragujevac, hemijsko-tehnološki odsek. Glumom sam počeo da se bavim po potrebi službe, u kragujevačkoj fabrici konzervi “Crvena zvezda”. Zatim sam preko amaterskog pozorišta “Sveta Mladenović” došao u Kragujevačko narodno pozorište, čiji sam član dugo bio - ispričao je Gidra u jednom intervjuu s početka sedamdesetih godina prošlog veka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Сви славни српски глумци (@svislavnisrpskiglumci) on Aug 14, 2019 at 1:54am PDT

Takođe, pričalo se da su njegove kolege sakupile novac koji je pomogao Gidri da ode u Beograd i upiše Akademiju. "Upao" je iz prve i to u klasu čuvenog Raše Plaovića.

Najveću popularnost na televiziji je stekao 1972. godine, ulogom majstor Laleta u seriji Majstori. Takođe je ostao poznat i po ulozi agenta Mikule u seriji Povratak otpisanih iz 1978, kao i Krstivoja Krstića u popularnoj seriji Vruć vetar iz 1980. godine.

Dragomir Bojanić Gidra briljantno je odigrao Her Žiku Pavlovića u seriji koju i danas "Žikina dinastija", ali je šezdesetih godina igrao i u Italiji, i to u vesternima i akcionim filmovima, što malo ko danas zna.

Dragomir Bojanić Gidra

Screenshot Youtube

Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Screenshot Youtube

Imao je on i poseban pseudonim tamo. Glumio je pod imenom Entoni Gidra.

Srpski glumac preminuo pre 2 decenije, a njegova smrt je još uvek obavijena velom misterije!

AUTOR: B. Zajić DATUM I VREME: 09.09.2019. 15:06 Bio je veliki sanjar i boem! Predrag Laković, Foto: Screenshot Youtube Na današnji dan 1997. godine preminuo je poznati srpski glumac Predrag Pepi Laković. Prošlo je 22 godine od njegovog odlaska, a još uvek se ne zna šta se tačno dogodilo.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!