Branka Veselinović
Alo!
Branka Veselinović

Alo!

Foto: Alo!

Vanredna situacija proglašena je u našoj državi pre nešto više od deset dana, a zbog toga su uvedene i vanredne mere, kojima je propisano da osobe starije od 65 godina ne mogu izlaziti iz izolacije i podrazumeva se da ostanu kod kuće sve dok epidemija koronavirusa ne prođe.

Zbog ovoga smo se čuli sa našim najstaijim sugrađanima, da bismo saznali kako provode dane i da li im je nešto potrebno. Među njima je i naša proslavljena glumica Branka Veselinović koja je prošle godine u septembru napunila 101 godinu.

Branka Veselinović

YoutubePrintskrin/RTS

Foto: YoutubePrintskrin/RTS

Na samom početku našeg razgovora je izrazila duboku tugu zbog situacije u kojoj se svi nalazimo.

- Nisam dobro kada vidim sve ovo. Evo upravo sam gledala vesti, jako je teška situacija, zaplakala sam se, ovo je velika tuga za mene. Ja mnogo volim ljude i kao ambasador Unicefa trudim se i danas sa svojih sto godina da pomognem kome mogu - rekla je Branka.

Branka Veselinović

printscreen

Foto: printscreen/RTS

Ona vreme provodi u svojoj kući u Beogradu.

- Slikam, pišem, sto mi je pun mojih radova, trudim se da mi je mozak uvek uključen, ali i da se odmara u isto vreme. Pre nekoliko dana je bilo sunca pa sam se sunčala u bašti. Imam prijateljicu koja mi donosi sve što mi je potrebno, tako da mi ništa ne nedostaje - rekla je Branka.

Ona je svima poslala veoma jednostavno uputstvo kako da se nose sa ovim izazovnim vremenima.

- Radila sam ceo život kao glumica, ali prvo kao humanitarac. Dobri ljudi uvek pobede. Zato ja danas savetujem sve ljude, kada im je teško, ma najteže, neka pomognu drugome pored sebe, jer pomažući drugima mi pomažemo sebi, tako i nama pomoć stiže. Vidite da svakoga dana budete čovek, tako ćete pregurati i najteže momente u životu - savetuje glumica.

Nakon kratkog razgovora, ostavili smo je u boljem raspoloženju i sa obećanjem da ćemo je posetiti kada epidemija prođe.