Reklama, devojčica, orangutan
Printscreen Youtube
Reklama, devojčica, orangutan

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Animirana reklama koja je osmišljena kako bi podigla svest o alarmantnoj situaciji u tropskim šumama dirnula je mnoge, ali je na veliko iznenađenje vrlo brzo bila cenzurisana.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kao svaka stvar koja pokazuje realnu situaciju i ova reklama je vrlo brzo našla svoj put do gledalaca. Nažalost, možda ne do pravih gledalaca jer se i dalje ne reaguje kako bi se zaustavilo uništavanje prašume.

Stravična vest da gore Amazonske prašume koje drugačije nazivamo i "pluća planete" jer proizvode 20 odsto svetskog kiseonika, danas je zaprepastila svet.

Upravo na to je i upozoravala zabranjena reklama sa devojčicom i oranguranom.

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne devojčice i pravi haos. Ona pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom - čovek je agresor u ovoj priči.

Reklama je, doduše prvenstveno napravljena da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, ali nakon ovih stravičnih vesti dobila je novu, još veću dimenziju.

Reklama, devojčica, orangutan

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Orangutani danas žive samo na Borneu i Sumatri i suočeni su s izumiranjem vrste, jer njihove tropske kišne šume stradaju zbog proizvodnje palminog ulja. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Međutim, priča o devojčici i majmunčetu univerzalna je priča o bahatosti čoveka prema svim drugim živim bićima i prirodnim resursima. I kako se čini iz perspektive svega što se s našom planetom dešava danas - nisu samo orangutani u opasnosti. Svi smo.

Reklama, devojčica, orangutan

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

Ovako izgleda supruga Gordana Kičića, a skoro NIKADA se ne pojavljuje u javnosti! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ B.Z. DATUM I VREME: 21.08.2019. 20:40 Gordan Kičić je jedan od naših omiljenih glumaca, a znate li kako izgleda njegova lepša polovina? Gordan Kičić, Foto: Dejan Briza/Alo! Gordana Kičića zavoleli smo u serijama "Lisice", zatim "Jagodići", a posebnu pažnju privukao je ulogom inspektora u seriji "Ubice mog oca" i ulogom u seriji "Senke nad Balkanom".