Vojin Ćetković
Zoran Ilić
Vojin Ćetković

Zoran Ilić

Vojin Ćetković, Foto: Zoran Ilić

Ekipa „Alo!” obišla je juče set i na licu mesta se uverila da su autori uspeli da ožive duh Nemanjića. Da li će serija na kraju zaista dočarati 12. i 13. vek ostaje da se vidi, ali ako se po jutru dan poznaje, biće ovo praznik za oči ljubitelja srpske istorije.

Igra preko 200 glumaca

Predviđeno je da snimanje serije „Nemanjići - rađanje kraljevine” traje četiri meseca, na mestima na kojima su Nemanjići živeli.

U seriji će igrati 218 glumaca, a biće angažovano 2.700 statista.

Glavne uloge tumače: Vojin Ćetković, Mladen Nelević, Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Sloboda Mićalović Ćetković, Nada Šargin, Aleksandar Đurica, Goran Sultanović, Milena Pavlović Čučilović...

Na setu smo zatekli brojne članove ekipe u fantastičnim kostimima i sa originalnim maskama koji predano rade pod budnim okom reditelja Marka Marinkovića. Jednog od glavnih likova Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, koga svakodnevno satima šminkaju kako bi najverodostojnije dočarao lik srpskog kralja.

- Za najprostiju masku je potrebno 45 minuta da bi se stavila. Sa ranama i težim maskama potrebno je po dva sata vremena. Imamo šminkerku Marinelu, koja je uglavnom radila u stranoj produkciji, a sada radi i na ovoj seriji. Ona je zaista veliki umetnik - pohvalio je Vojin koleginicu i dodao da mu je ova uloga veliki izazov u dosadašnjoj karijeri.

- Veliki je izazov, ali su i veoma dobri uslovi. Mislim da je u tom smislu mnogo lakše raditi ove nego neke uloge koje sam pripremao - poručio je Vojin i dodao da mu je rad sa suprugom Slobodom Mićalović Ćetković zadovoljstvo.

 

Komentari (1)

seljak

31.03.2017 23:01

bravo vratili se braca milogorci pa hajde da malo da igramo srpske kraljeve, ma dajte bre djodu .Kad ce bre vec jednom da sjasu.