Milica Gacin
Screenshoot Youtube
Milica Gacin

Screenshoot Youtube

Milica Gacin, Foto: Screenshoot Youtube

Milica Gacin (50) ne krije da je najsrećnija kada je u društvu ćerki, sa kojima ima jako blizak odnos.

- Smatram da sam bogata majka. Starija ćerka ima 22 godine i pohađa medicinu, a mlađa je tek upisala gimnaziju. Skroz sam posvećena njima. Kažu mi lako je tebi, deca su velika, ali ako ste ovakav tip majke, ja ih samo ne držim za ruke, ne pratim u školu i ne oblačim, ali sve druge obaveze su iste. One su divne devojke i moja inspiracija. Prvo dete sam rodila sa 28 godina i do tada je moj život bio sadržajan i ispunjen. Bila je lepa karijera, bila sam voljena mlada žena, ali tek kad sam rodila prvo dete ja sam se zapravo rodila. Moj život je krenuo sa njima dvema i od kad imam njih, imam sve ono čemu sam stremila - kaže voditeljka RTS i dodaje kako vaspitava ćerke:

- Mnogo razgovaramo. Naš odnos je zasnovan na poverenju, što ne znači da sam im drugarica i da nisam autoritet. Ja sam mama koja pruža bezgraničnu podršku i mnogo je poverenja između nas, zato dosta pričamo. Nekad tako dođem kući nije mi ni do čega, želim da odmorim i onda one dođu i žele sve da mi ispričaju, tako da nema odmora.

Sa Kristinom i Marijom pričam o deci

Kako su i njene koleginice iz kviza “Slagalica” jako posvećene majčinstvu, Milica ne krije da njihove teme neretko su okrenute pričama o deci.

- Iako je velika razlika između naše dece, to su večne teme. Svaka mama možda davi o svom detetu, zato mi svakodnevno razmenjujemo iskustva.JOŠ:

 

Voditeljka ističe da se ona trudi da usmerava ćerke kroz život, ali da se najviše u domu sluša reč najstarije ćerke.

- Nas tri smo ženska porodica i možete da zamislite koje su to sve teme kod nas. Međutim starija ćerka je stroži kritičar od mene. Zato mlađa Hana ima frku od Katje, tako da je sa njima život divan - objašnjava Milica kojoj su ćerke unele posebnu radost u život:

- Moj životni uspon krenuo je tek od 40-ih. Krenulo je uzlaznom putanjom od kada sam postala majka i sjajno se osećam u svojim godinama uz svoju proodicu i uz ono što imam. Uvek treba da uživamo i budemo srećni zbog onog što imamo, a ne da gledamo šta nam fali.

Milica je nedavno otkrila da je imala benigni tumor na dojci, zbog čega je apelovala na sve žene da idu na redovne preglede i brinu o svom zdravlju.

- Na sreću i hvala bogu nisam imala lični susret sa kancerom i nadam se da se to nikad neće dogoditi. Ja sam otkrila benigne tumore i zbog toga sam uputila apel svim ženama da se redovno kontrolišu i da se ne prepuštaju čuvenoj srpskoj mantri - neće meni to da se dogoodi.

Milica Gacin

printscreen

Milica Gacin, Foto: printscreen

U međuvremenu Milica se vešto snalazi i u drugim formatima na RTS-u, a ujedno je jedno od zaštitinih lica najpopularnijeg kviza u Srbiji “Slagalice”. Iako mnoge njene kolege često menjaju svoje matične kuće, to nije slučaj i sa Milicom.

- Od početka karijere sam vrlo jasno znala sta hoću i nisam slučajno završila na RTS-u, već sam se obrazovala i sa 18 godina ušla u radio Beograd i posle nastavila na RTS-u. Nikad nije bilo dileme gde i čime treba da se bavim. Znam da je trend i da psiholozi preporučuju da se menjaju radna okruženja, ali ovo je najstarija novinarska kuća i ja se u njoj pronalazim. Jako je teško odustati kada se radi na najvišem profesionalnom nivou, a ja sam stasala i porasla na RTS-u i zato sam ovde - tvrdi voditeljka i dodaje da ne osuđuju kolege koji požele da se oprobaju na nekoj drugoj televiziji:

- Ljudi su potpuno različiti i imaju drugačije motive i ciljeve. Sve to treba razumeti i uvažiti. Nisam za osudu, svako radi kako misli da je najbolje.