Viktor Savić
E-stock/Instagram
Viktor Savić

E-stock

Foto: E-stock

Snimanje filma „Budi Bog s nama”, nove režije proslavljenog srpskog reditelja Slobodana Šijana, autora kultnih ostvarenja „Ko to tamo peva”, „Maratonci trče počasni krug” i „Davitelj protiv davitelja” je u toku, a deo glumačkog sastava je i popularni glumac Viktor Savić.

Kroz novi film imaćemo priliku da upoznamo Beograd iz zlatnog doba dvadesetih godina prošlog veka kada je smatran Parizom na Balkanu, Beograd u periodu avangarde i futurizma, sa džezom, čarlstonom, automobila i seksualne revolucije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_) on Mar 6, 2020 at 10:28am PST

Savić je podelio fotografiju na društvenoj mreži Instagramu sa snimanja novog filmskog ostvarenja, a pripala mu je uloga kralja Aleksandra Karađorđevića.

Zanimljiv detalj je da je popularni glumac nag do pojasa, a da na svojim grudima ima tetovažu. Pored neosporne sličnosti umetnika i istorijske ličnosti, nameće se pitanje - Odakle iscrtana koža? A, evo o čemu je zapravo reč...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_) on Mar 12, 2020 at 10:23am PDT

Prvi jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević imao je preko grudi, zaista, istetoviranog krunisanog orla. Izgled ove ptice bio je sličan germanskim heraldičkim motivima sa pruskih plemićke grbove, ali nije bio identičan.

Tetovaža kralja Aleksandra prikazivala je jednoglavog orla široko raširenih krila, sa mačem u jednom i šarom u drugoj kandži. Iznad orla nalazila se kruna nalik onoj Svetog rimskog carstva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Краљевски дом Карађорђевића ?? (@royal.serbia) on Jan 6, 2020 at 3:22am PST

Orao je inače drevni simbol moći – sa njim su prikazivani i Zevs i Juputer, a u hrišćanstvu je simbol Jovana Bogoslova.