Toše Proeski
Jutjub printskrin
Toše Proeski

Jutjub printskrin

Toše Proeski, Foto: Jutjub printskrin

Ruke koje se mole uvučene su u arhitektonsko rešenje večnog počivališta najveće makedonske muzičke zvezde - Tošeta Proeskog. Izgradnja pristojnog toaleta konačno je na vidiku, 12 godina nakon njegove smrti.

„360 stepeni“ najavljuje animaciju idejnog dizajna arhitekte Žarka Čeausevskog, koji daje potpunu sliku kako će izgledati Proeski počivalište na lokalitetu Gumenje u Kruševu, koje je sada u vrlo lošem stanju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Izgradnja spomenika makedonskoj muzičkoj ikoni procenjuje se da će koštati oko 150.000 evra, sredstva koja su obezbedjena odlukom Zaev-ovog kabineta.

Toše Proeski

printscreen

Toše Proeski, Foto: printscreen

Opština Kruševo već je objavila poziv kompaniji za izgradnju spomen-obeležja. Prema pozivu za nadmetanje koji je objavljen u Elektronskom sistemu javnih nabavki, izgradnja bi trebalo da počne do 10. septembra i završi do kraja novembra.

"360 stepeni" već je objavilo fotografije dizajna autora Žarka Čauševskog, koji je bio jedini učesnik konkursa.

Tamara Dragičević je danas na svet donela dečaka, a evo šta komšije kažu za nju i njenog supruga!

AUTOR: Blic/J.I. DATUM I VREME: 14.08.2019. 19:50 Stalno ih viđaju u okolnim prodavnicama. Tamara Dragičević i Petar Benčina, Foto: Instagram/petarbencina Glumci Tamara Dragičević i Petar Benčina u skladnom su braku od 2016. godine. Njihova tročlana porodica, jer već imaju ćerku Stašu, uskoro će biti proširena.

 

Arhitekta Čeauševski je pre nekoliko godina pobedio na konkursu za uređivanje grobnice Proeskog, ali ta ideja nije realizovana, između ostalog i zbog toga što je objekat veći i skuplji. Kako su otkrili prisluškivani razgovori, projekat je takođe bio podložan političkim kalkulacijama tadašnje centralne vlade.

Toše Proeski

printscreen

Toše Proeski, Foto: printscreen

Čeauševski je makedonskoj javnosti poznat po nekoliko dizajnerskih rešenja zgrada koje su deo projekta Skoplje 2014, uključujući - novu fasadu Vlade i pretvaranje GTC-a u barok (koji nije sproveden).

Toše Proeski

printscreen

Toše Proeski, Foto: printscreen

BONUS VIDEO:

Udaje se Anastasija Ražnatović?! Otkrivamo sve detalje njenog odnosa sa Đorđem Kuljićem