Beovizija 2020
Promo
Beovizija 2020

Promo

Beovizija 2020, Foto: Promo

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020, i ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo polufinale na programu je u petak, 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 01. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. EJO - Trag

2. Milica Mišić - Kiša

3. Ivan Kurtić feat. Mistik Cello - Sabajle

4. Thea Devy – Sudnji dan

5. Karizma – Ona me zna

6. Andrija Jo – Oči Meduze

7. Sanja Bogosavljević – Ne puštam

8. Marko Marković - Kolači

9. Srđan Lazić – Duša i telo

10. Neda Ukraden - Bomba

11. Amvon duo i Bilja - Raj

12. Igor Simić – Ples za rastanak

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Roterdamu, selekciona komisija je u konkurenciji od 90 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2020". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2020". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Ovogodišnja Beovizija imaće četiri voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Kristina Radenković ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri voditi uz pomoć jednog Šveđanina i jednog Australijanca – srpskog porekla. Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa biće na glavnoj bini uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz green room-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović - poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.

Beovizija 2020

Promo

Beovizija 2020, Foto: Promo

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

 

Komentari (1)

Veronika Star

28.02.2020 09:15

Ne razumem, zasto se svaki put na Beoviziji pojavi vise od pola anonimusa i novokomponovanih bendova, za koje niko nije cuo???? Pesme su tako dosadne, ispodprosecne na celu sa onim jadom od pesme Svaba, koja je vise za seoski vasar nego za Evroviziju. I na kraju, cemu ceo ovaj cirkus kada se zna ko ce otici. Evrovizija je jedan show, i sto ludje to bolje... a ne neke balade.... poput Mojiceviceve pesme sa Prokletija... da ne verujes cega sve nema!!!?????