Milena Radulović i Mika Aleksić
Alo.rs/ATA Images

Glumac i scenarista Miroslav Mika Aleksić trenutno je iza rešetaka zbog optužbi nekadašnjih učenica za navodno silovanje, što se, kako je ,,Alo!” saznao, dešavalo u njegovoj školi glume u centru prestonice, a mi smo se našli na licu mesta i fotografisali zgradu strave i užasa.

Naime, pre dva dana javnost je šokirala vest da je poznati nastavnik glume optužen za navodno seksualno zlostavljanje od strane glumice Milene Radulović, zbog čega je on uhapšen, a sumnja se da je, osim nje, navodno silovao još četiri mladih devojaka. Kako nezvanično saznajemo, to se dešavalo u njegovoj školi glume u Knez Mihailovoj ulici, a ,,Alo!” se našao na licu mesta i fotografisao stravičan prizor visoke zgrade u kojoj je Aleksić vršio nasilje.

Kako smo videli na pomenutoj lokaciji, škola strave je zaključana, a prolaznici ni ne slute da se navodno monstruozno nasilje odvijalo baš tu.

Škola Mike Aleksića

Alo! / Dejan Briza

Škola Mike Aleksića, Foto: Alo! / Dejan Briza

Podsećanja radi, slavna glumica Milena Radulović prijavila je svog nekadašnjeg nastavnika za navodno silovanje i priznala sve što je trpela skoro čitavu deceniju.

-Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – navela je Radulovićeva u potresnoj ispovesti za medije, a saopštenje iz policije apeluje na sve žrtve da progovore i otkriju identitete nasilnika.

-Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107 – navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Zorana Mihajlović ohrabrila žene da prijave nasilnike

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnika i poručila žrtvama da „nisu same”.

-Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni – rekla je Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović, Foto: Vladimir Marković

Aleksiću preti zatvorska kazna od pet do dvanaest godina!

U Krivičnom zakoniku Srbije predviđena je zatvorska kazna za silovatelje u trajanju od nekoliko godina, do više od jedne decenije.

-Ko prinudi drugog na obljubu ili sa njom izjednačen čin, upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom od pet do dvanaest godina – stoji u članu 178 KZ Srbije, stav jedan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: