Book&Roll plakat
Book&Roll plakat
Book&Roll plakat

Book&Roll plakat

Foto: Book&Roll plakat

Reč je o multimedijalnom festivalu u organizaciji portala headliner.rs, koji iza sebe već ima četiri izdanja i čiji je cilj da okupi kreativne ljude iz različitih oblasti urbane kulture.

Ovoga puta, muzički deo programa biće prilagođen Jazz klubu Kantina, a u njemu će učestvovati orkestar akustičnih gitara Rok Cirkus, sjajni mladi gitarista Aleksa Danić, kao i ekskluzivci Menarta – Željko Markuš i Branislava Joković Bana.

Četvrto, dopunjeno izdanje svoje knjige “BG Blues” predstaviće autor, novinar i pisac Aleksandar Saša Ignjatović, a biće prikazan i kratki film “Poslednji putnik” Janka Đurića.

Orkestar Rok Cirkus nastao je u Sremčici, postoji već devet godina i za to vreme imao je stotine nastupa. Ime je dobio, kako kažu njegovi članovi, iz poštovanja prema grupi Smak i odluku da nose ime po jednoj pesmi ovog benda doneli su demokratski – svi.

Saša Kostić i deo ekipe Rok Cirkusa

facebook

SFoto: facebook

Rok cirkus čine deca školskog uzrasta, uglavnom srednjoškolci i stariji osnovaci koji izvode isključivo rok muziku. Saša Kostić, čovek koji je osnovao i vodi ovaj orkestar, kaže da je njihov cilj prvenstveno da mladima ponude alternativu u moru šunda i kiča koji su prisutni u takozvanoj “popularnoj” muzici.

Aleksa Danić je po mnogima najtalentovaniji domaći gitarista i mada ima samo 13 godina njegove gitarske čarolije u obradama numera Bitlsa, Tomija Emanuela, Majkla Oldfilda, Stinga… su prosto nestvarne, što dokazuje svakim svojim nastupom.

Aleksa Danić

wood.rs

Foto: wood.rs

Željko Markuš, lider benda Pacifik i nekadašnji član Kristala, ove godine slavi četvrt veka varijabilne karijere nekih (ne)planiranih uspeha u potrazi za savršenom pop pesmom, a u Jazz kantini Lisabom će, između ostalog, predstaviti i svoju novu numeru “Tvoj dlan”.

 

Book&Roll biće i domaćin predpromocije debi albuma Branislave Joković Bane. Kompozitorka, autorka, instrumentalista i vokalni izvođač, Bana stvara muziku koju svrstava u indie, down tempo i art pop žanrove. Singl “Your Lies” naći će se na digitalnom EP izdanju “Blackjack Tango” koje će biti dostupno 21. juna.

 

Aleksandar Saša Ignjatović napisao je dosta knjiga, ali uvek kaže da mu je “BG Blues” najdraža i da je njegova književna lična karta. Novo, dopunjeno izdanje koje je i ovog puta objavila izdavačka kuća Laguna, autor će predstaviti uz “malu pomoć svojih prijatelja”.

Konačno, posetioci Book&Rolla imaće izuzetnu priliku da u maloj sali Kombank dvorane pogledaju inovativni SF kratkometražni film “Poslednji putnik” Janka Đurića, apokaliptičnu gradsku priču u kojoj igraju Jovana Milovanović, Sloboda Mićalović i Goran Šušljik.