Koreni
Printscreen Youtube
Koreni, Foto: Printscreen Youtube

Večeras je emitovana šesta epizoda serije "Koreni" koja je zaludela Srbiju, a najveću pažnju u novoj epizodi privukao je Aćim Katić kog glumi Žarko Laušević.

PROČITAJTE JOŠ:

U večerašnjoj epizodi Simka je napustila kuću Katića i kao neželjeni gost živi u kući svog brata. Iz zatvora su pustili i Aćima i sve uhapšene Prerovce. Na nagovor majke, ali i uz pomoć Nikole, Simka je od Aćima dobila dozvolu da se vrati u kuću Katića, rešena da se tu izbori za svoje mesto.

Ponašanje Aćima Katića večeras je ostavilo Srbiju bez teksta. Njegova hrabrost oborila je sve sa nogu, a društvene mreže gore zbog Žarkove sjajne glume.

"E moji Srbi, treba da budemo hrabri i ponosni kao Aćim Katić. Nikad mi nismo bili ničije sluge uvek smo svoju slobodu časno izborili", samo je jedan od komentara.

Aćim je svojim osmehom oborio mnoge.

"Kakav divan ironičan osmeh! Bravo, Lauše", napisala je jedna dama na društvenim mrežama.

Sve su oči večeras bile uprte u Aćima...

"On, koji se prkosom upisao u istoriju."

Iz ove serije mnogi tvrde da se može svašta naučiti...

"Učite od Aćima, iako je dobio depešu da se pusti na slobodu on se vratio da bude uz svoj narod, svoje seljake. E to je rođaci pravi Srbin", jedan je od komentara gledateljke.

"Serija Koreni mi je došla u pravo vreme. Vetar u leđa da se od ideala ne odustaje ni po koju cenu", komentar je koji treba dobro zapamtiti.

"Hoću da sam Aćim Katić", poželeli su neki.

 "U Aćimu se ogleda srpski inat", oduševljeno pišu gledaoci.

""Moje je bilo i biće, tvoje još neće dugo". Aćim Katić kapetanu", reči su koje odzvanjaju društvenim mrežama.

Mnogi su shvatili i koliko nam je Žarko nedostajao kao glumac.

"Koliko je Srbija bila uskraćena glumom Žarka Lauševića. Izgubljene godine. Gledam i uživam. I da ništa ne kaže, dovoljan je pogled na njega. Vanserijski. Jedinstven", iskrena je gledateljka.

Njegova gluma oduševila je baš sve.

"Kako glumi Laušević. Stao bih pred televizor i aplaudirao", piše gledatelj.

Igrana dramska serije "Koreni", nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković. Glavni junaci serije su Aćim Katić (Žarko Laušević), Đorđe Katić (Igor Đorđević), Simka Katić (Sloboda Mićalović), Vukašin Katić (Radovan Vujović), Tola Dačić (Nenad Jezdić)...

Komentari (7)

Predrag

25.11.2018 21:27

Niste fer. Ovu seriju, koja jeste dobra i zanimljiva dižete u nebesa a po Nemanjićima ste pljuvali samo tako. I to zbog spornih istorijskih događaja. Istorija se ne uči gledanjem serija i filmova već čitanjem. Ako ćemo pošteno i ova serija ima grešaka. Prvo, govor timočkog kraja u kom se odvija radnja nije ni blizu ovom koji je prikazan u seriji. Ali ja sedmu umetnost gledam kao umetnost, a istoriju učim iz knjiga.

Nena

25.11.2018 22:35

@Predrag - Serija je vrh, a Laus fasvinantan.Slazem se da je ovo lakse bilo uraditi od Nemanjica, ali onaj debakl treba sto pre zaboraviti...odavno nesto bolje nismo gledali...

aco

25.11.2018 23:29

@Predrag - Da li si ti realan? Kakvi su dijalozi bili u Nemanjićima, a kakvi u Korenima? Ne dotičem se istorijskih činjenica već samog scenarija. Koreni su mnogo, mnogo bolje napisani od Nemanjića.

aca sd

25.11.2018 22:15

Jedna od losijih epizoda -mada priznajem da je to vrlo tezak zadatak i za najbolje majstore.Cemu toliki hvalospevi Lausevicu -ostajem pri tvrdnji strucnjaka da je steta sto Bercek nije prihvatio ulogu Acima .

Ja

26.11.2018 08:38

@aca sd - Maestralna gluma Zarka Lausevica, maestralna..

ZORA

26.11.2018 08:55

Maestralan, bio i ostao.......Lauševic!!!!!!!!

neba

26.11.2018 13:12

Poređenje ove serije sa bilo kojom je besmisleno. Koreni su knjuga svih knjiga a kompletna ekipa je to razumela i odigrala seriju vanvremenski. I posle puno vekova serija će biti sve zanimljivija.