Isidora Bjelica
Instagram/YouTube/printscreen
Isidora Bjelica

Instagram/YouTube/printscreen

Foto: Instagram/YouTube/printscreen

Isidora Bjelica važila je za jednu od najduhovitijih žena na javnoj sceni Srbije. Retki su bili oni sa kojima poznata spisateljica nije mogla da nađe zajednički jezik. Uvek nasmejana, zabavna i spremna da oraspoloži i najtužnije, imala je veliki broj prijatelja sa javne scene koji su je obožavali. Neki od njih su za „Alo!“ otkrili u kakvom će im sećanju ostati Isidora.

Vesna Dedić, koleginica i dugogodišnja prijateljica srpske književnice, za „Alo!“ je rekla:

- Ćutim od kada ste mi rekli... Sve mislim da je dole u Herceg Novom i da se šali. U emisiji koju sam radila sa njom pričala mi je o životu i smrti, kada budem pogledala to gostovanje, možda ću uspeti da u njenim rečima pronađem neki tajni znak i poverujem da je stvarno otišla najduhovitija žena moje generacije - rekla je za „Alo!“ Vesna Dedić.

Vesna Dedić, Ami Dži

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

- Duboko me je potresla vest da je Isidora preminula. Nisam u stanju da govorim, moram da se saberem - bilo je sve što je uspela da izusti Mirjana Bobić Mojsilović.

Suzana Perić, modna dizajnerka, obožavala je Isidoru. Duboko ju je pogodila njena smrt.

- Isi je bila oličenje hrabre, samosvesne žene. Bila je moderna heroina koja nas je učila kako se život živi. Njena borba sa bolešću bila je svetionik koji daje nadu svim ženama koje se suočavaju ne samo sa bolešću nego i sa svim turobnim nedaćama koje život nosi, a koje na tom putu nemaju snage da se izbave iz lanaca pogrešnih nasleđa, uverenja i očekivanja tako tipičnih za ovaj kruti balkanski prostor - rekla je Suzana Perić.

Mirjana Bobić Mojsilović

Printscreen

Foto: Printscreen

Potresnim rečima se od spisateljice oprostila i Milena, udovica Olivera Ivanovića, kojoj je Isidora pružala veliku podršku.

- Putuj, draga moja Isidora. Tamo gde ideš mnogo te divnih ljudi čeka. Pozdravi mi Olivera. Znam da ćete me pominjati, znam i šta ćeš mu reći. Hvala ti što sam te poznavala. Putuj, mila moja. Srešćemo se opet - napisala je ona.

Jelena Bačić Alimpić, spisateljica i dugogodišnja novinarka, ali i bliska Isidorina prijateljica, rekla je:

- Uvek ću te pamtiti kao lucidnu, nasmejanu, sa tim tvojim smešnim šeširima... Ovo objavljujem i pišem jer znam da se ne rastajemo konačno, samo si pre mene otputovala na neko verujem lepše i bolje mesto. Delim tugu sa Nebojšom, Lavom i Vilom, ali isto tako znam da su ponosni što su te imali za suprugu i majku, a ja za prijateljicu. Večna ti slava, Isidora, počivaj u miru, u naručju anđela - rekla je Jelena.

Jelena Bačić Alimpić

printscreen

Foto: printscreen

Pročitajte i: