Glumači sastav "Ubice mog oca"
E-Stock
Glumači sastav

E-Stock

Glumači sastav "Ubice mog oca" , Foto: E-Stock

Ovih dana će pasti poslednja klapa pete sezone “Ubica moga oca”, čiji scenario potpisuje Nataša Drakulić, a režiju Maša Nešković. Nove epizode gledaoci će imati priliku da vide na jesen, a zanimljivo je da je po prvi put serijal sniman u zimskom periodu i za vreme pandemije.

- Prvi put smo snimali zimi, pa je kostim imao najviše izazova, trebalo je kupiti gomilu zimskih jakni. Imali smo ipak poprilično sreće s vremenom, iako je bilo hladnih dana. S druge strane, presrećni smo jer se autentična scenografija okićenog Beograda prosto nekako sklopila s našom slikom. Najteže je bilo glumcima, imali smo mnogo akcionih scena, neke su zahtevale i plivanje u reci, ali srećom pregurali su - otkriva Nataša Drakulić.

U novim epizodama najviše se bavite događajima koji su doveli do ubistva Mileta Jakovljevića, Aleksandrovog oca. Da li se u ovom nastavku definitivno saznaje ko je ubio Mileta?

- Da. Bio je poseban izazov oživeti Aleksandrovu prošlost, videti aktere tog dela priče mlađe, srećnije, bezbrižnije, pre svega samog Aleksandra, inspektora Marjanovića, ministarke Obradović. Za taj segment se takođe kreirao poseban vizual za koji su najzaslužniji naša rediteljka Maša Nešković i direktor fotografije Ivan Kostić.

Koju još temu obrađuju nove epizode serije?

- Savremeni deo priče posvećen je temi vršnjačkog nasilja među mladima. Nažalost, o ovoj temi razgovaramo tek kada ona eskalira nekom tragedijom. Pokušali smo da kroz našu priču damo genezu svega toga, ali i pokažemo načine kako svi možemo preventivno da reagujemo. I ono što je najvažnije, da ohrabrimo mlade da nisu sami, da svako nasilje treba prijaviti i da apelujemo i da kad ga vidimo - ne okrećemo glavu jer danas, sutra i naše dete ili mi sami možemo da postanemo žrtve.

Ove sezone pojaviće se i Branka Katić, Petar Božović, Zoran Cvijanović, Goran Šušljik, Bane Popović, Milica Janevski, Tanja Pjevac... Ko od starih likova dobija više prostora?

- Branka igra jednu zanimljivu ulogu profesorke. Mnogo mi je drago zbog saradnje s njom jer je fenomenalna osoba i glumica, a isto misle i mladi glumci kojima su ovo prve uloge i koji u seriji igraju srednjoškolce. Posebno izdvajam Saru Simović, Mladena Lera i Đorđa Mišinu. Njihovo vreme tek dolazi. Petar Božović je nekadašnji Marjanovićev i Miletov šef. Toliko zasad mogu da kažem, Goran Šušljik i Milica Janevski igraju pomalo đavolje advokate, a ostali likovi neka budu iznenađenje. Od postojećih likova nekako najviše prostora dobija inspektor Mirko Pavlović, koji u seriji dobija i bebu.

Miša Zvornik ipak ostaje živ?

- Nisam davno bila svedok da lik nekog negativca postane toliko omiljen. Ali nije samo zbog toga ostao živ, zasad.

Vuk Kostić

E-stock Aleksandar Bečlija

Vuk Kostić, Foto: E-stock Aleksandar Bečlija

Pošto je Nina Janković, koja tumači forenzičarku Jelenu pred porođajem, da li je i u seriji njen lik u drugom stanju?

- Nina je nešto ranije završila svoje snimanje, ali nije trudna u seriji. Već imamo iskustva s njom.

Ovog puta bio vam je posebno zanimljiv scenaristički pristup, jer ste se vraćali u prošlost. Koliko je taj period bio težak i za snimanje, jer su neki likovi morali da se podmlade, pa čak i da smršaju. Koji lik će svojom transformacijom gledaoce baš iznenaditi?

- Mislim da je transformacija Vuka Kostića najzanimljivija. S nama je u ovom serijalu radila Dušanka Duda Vuksanović, koja je bila glavni masker i šminker na filmu „Dara iz Jasenovca“, gde je Vuk Kostić takođe imao veliku fizičku transformaciju, tako da su njih dvoje već uigran tandem. Specijalno da istaknem da u ovom serijalu oživljavamo, po mnogima, omiljenu junakinju Branku. Ona je važan deo Miletove prošlosti.

U svakom ciklusu serijala se pojavljuju poznati pevači, pa se od tog nepisanog pravila ne odustaje ni ovog puta. Da li je snimljena muzička numera?

- Numera je snimljena, vrlo je neobična, a tema je nešto o čemu se do sada nije pevalo.

Sa petim nastavkom se ne završava naša popularna serija. U planu je i šesta sezona?

- Jeste, i ako sve bude u redu, nadam se da ćemo snimanje otpočeti do kraja ove godine.

Da li fanovi serije i ovog puta nešto planiraju za novi ciklus?

- Fanovi se najviše brinu za sudbinu Aleksandra Jakovljevića. Potpisali su i apel da preživi. U prošlosti je živ svakako.