Simka, Koreni
Screenshoot Youtube
Simka, Koreni

Screenshoot Youtube

Simka, Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

P0ROČITAJTE JOŠ:

Lepa glumica smatra da joj je ova uloga bila najveći izazov u karijeri jer je potpuno drugačija od svega što je do sada radila.

"Bilo je interesantno vratiti se suštinskim korenima, a to je porodica. I ženi, kao njenom stubu. Zanimljivo je videti koliko je zapravo ona bila zaslužna za produžetak loze i čvrsto držala sve na okupu. Simka Katić je prototip nas žena koje smo, čini mi se, izgubljene u današnjem vremenu svojom krivicom. Želele smo da budemo i majke, i domaćice, i poslovne žene, i time smo otežale sebi život", izjavila je Sloboda i dodala da je kroz glavnu žensku ulogu u "Korenima" pokazala koliko je sazrela kao glumica:

"Ova uloga je za mene bila veliki izazov jer nema dodirnih tačaka ni sa jednom koju sam radila. Simka predstavlja novo poglavlje u mojoj karijeri. Zadovoljna sam jer mislim da sam pokazala novi nivo glumačke zrelosti. Reditelj Ivan Živković i izvršni producent Goran Šušljik ispratili su to moje sazrevanje."

Sloboda Mićalović

Screenshoot Youtube

Sloboda Mićalović, Foto: Screenshoot Youtube

Mićalovićeva ističe da se suočavala sa velikim emotivnim gubitkom dok je snimala ovu seriju RTS.

"Simka se desila u posebnom periodu mog života, kada sam izgubila oca. Ja sam, zapravo, mislila da neću imati snage da uplovim u nešto što će mi dodatno otežati svakodnevni život. Međutim, ispostavilo se da je naš posao neka vrsta terapije i slobodno mogu da kažem da mi je rad pomogao da shvatim da je to neminovnost i Božja volja", objašnjava glumica.

Neće na scenu sa suprugom

Sloboda je ispričala zbog čega ne praktikuje da kadar deli sa suprugom Vojinom Ćerkovićem, sa kojim je već deceniju u skladnom braku.

"Od početka smo bili izričiti da svako vodi svoju karijeru kako zna i ume. Svesno izbegavamo da radimo zajedno isključivo zbog privatnih obaveza, jer uvek mora neko da bude sa decom. Zato smo odlučili da smanjimo intenzitet saradnje", rekla je glumica.