Srećni ljudi
printscreen
Srećni ljudi

printscreen

Foto: printscreen

Serija o porodici Golubović u vreme sankcija ponovo oduševljava Srbiju, a malo ko zna šta se odvijalo iza kamera i zbog čega su neki glumci napuštali set, koje ličnosti su imale nekoliko uloga, te kakvi su se propusti pravili na snimanju.

PROČITAJTE JOŠ:

ISTINA O SIMI

Iako se u početku činilo da je pas Sima slep, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević ispričao je da je zbog katarakte bio slabovid, ali ne i sleb. Simino pravo ime bilo je Amon i osvajao je lovačke titule.

Tokom snimanja o Simi se uglavnom brinula ćerka Desimira Stanojevića, ali je brinula i pokojna Radmila Savićević, koja je uvek u džepovima imala čvarke. Kraj serije nije bio i kraj Simine karijere. Sa Desimirom Stanojevićem je glumio u predstavama, snimili su i monodramu “Čovek i pas”, a tu je bila i dečja predstava “Sima se vraća kući”.

Sima je doživeo duboku starost - 14 godina.

Desimir Stanojević, Srećni ljudi

Screenshot Youtube

 Foto: Screenshot Youtube

“RANČ PROKLETIH”

Glumice Eva Ras i Žiža Stojanović, koje su u seriji bile stanarke “Ranča proteklih“, u privatnom životu se nisu podnosile.

“Ranč prokletih” i danas postoji. Nalazi se u blizini Partizanovog stadiona, ali u blizini nema solitera iako su se rančeri stalno žalili da im iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište i da im kradu struju.

MALI HONORARI

Tanja Bošković je, kako se tada pisalo, napustila seriju, a razlog je bio mali honorar. Tanja Bošković se tada požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace, inflacija pojede ceo honorar. Dragan Jovanović napustio je seriju iz istog razloga, a na Draganov predlog je njegov lik Lune Šćekić otišao u zavičaj da se zaposli.

Desimir Stanojević, Srećni ljudi

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

JEDNA NATALIJA, ČETIRI PREZIMENA

Natalija, poznata kao žena Šćepana Šćekića, u seriji je imala čak četiri devojačka prezimena. U 5. epizodi serije Đura Sultan ju je nazvao Savković, u 32. Bata Šejn Milić, a na ročištu se predstavila kao Prodanović, da bi u 67. epizodi sudija pročitao da je Natalija rođena kao Milovanović. Slična zabuna sa imenom dogodila se u 67. epizodi, kada je Ozren na ručku sa Rintoretom svoju maćehu oslovio kao Jelisavetu, a do tada je bila Jovanka.

U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.

Srećni ljudi

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

ČAK TRI ULOGE ZA ROKIJA

Pozorišni glumac Bogdan Kuzmanović u “Srećnim ljudima“ je odigrao čak tri uloge: tražio je posao u kockarnici, igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, a onda je postao Roki - glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

I glumac Aleksandar - Alek Rodić je odigrao tri lika: pojavio se na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića, zatim u 22. epizodi bio je sin Žarka Popare, a potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kojem je ležao Aranđel. I glumica Jugoslava Drašković se već pojavila u seriji pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović. Ona se pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić.

Predrag Milinković se u seriji pojavio u dve različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Serija SREĆNI LJUDI krije mnoge TAJNE! Dok su njih dve vodile pravi rat, glumac je iz jednog razloga napustio snimanje!

AUTOR: Blic/R.J. DATUM I VREME: 09.06.2019. 10:09 Sve isplivalo... Foto: Printscreen Serija "Srećni ljudi" snimljena je 1993. godine ali je i danas jedna od omiljenih domaćih TV ostvarenja. Pratile su je mnoge kontroverze, brojni glumci su je napustili zbog malih honorara, ali bilo je velikih problema i iza scene.

BONUS VIDEO:

Elvin Kadrić izneo šok detalje o Viki Miljković i Zvezdama Granda