"Seks i grad"
Printscreen

Printscreen

"Seks i grad", Foto: Printscreen

Prošlo je skoro dvadeset godina otkako je emitovana prva epizoda popularne serije "Seks i grad". I dok mnogi fanovi znaju pojedine epizode a bogami i sezone napamet, možda su im promakle pikanterije iz privatnog života glavnih protagonistkinja ove serije. 

Sara Džesika Parker igrala je kolumnistkinju Keri, opsednutu cipelama modom i muškarcima. Keri je večitu inspiraciju za kolumne nalazi u svojim uglavnom, disfunkcionalnim vezama sa muškarcima. Sara je izjavila da je Keri mnogo drugačija od nje, i da je jedina sličnost koju deli sa fiktivnim likom ljubav prema modi, posebno cipelama.

Keri Bredšo, Seks i grad

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube

Sara Džesika je jedina od ove četvorke koja je karijeru nastavila i na filmskom platnu. 

Ona nije želela da prihvati ulogu Keri, ali je to ipak učinila na nagovor supruga, takođe glumca, Metju Broderika. Ona je uslovila producente serije klauzulom gde stoji da neće imati nage scene u seriji. Danas ima 53 godine i kaže da se nije pokajala što je glumila ulogu Keri koja joj je donela brojne nagrade, titulu modne ikone i nekoliko miliona dolara.

Sara sada glumi vodeću ulogu u seriji "Razvod", HBO produkcije. Ima troje dece sa Metju Broderikom sa kojim je u braku već 20 godina. Ona takođe ima svoju kolekciju odeće i obuće i nekoliko butika širom sveta.

Zverka i Keri

Youtube

Foto: Youtube

Kim Katral je možda najpoznatija po ulozi u seriji "Seks i grad". Igrala je neobuzdanu "gutačicu" muškaraca Samantu Džons, opsednutu lepotom i željom da što duže zadrži mladalački izgled. Za razliku od Sare Džesike Parker, Kim je više puta izjavila da se poistovećuje sa Samantom u smislu da se brzo zaljubljuje i olako ulazi u nove veze. Možda zato i ne čudi činjenica da glumica za sobom ima tri propala braka i više veza, među kojima je najpoznatija ona sa kanadskim premijerom. Ona je rekla da za razliku od Samante ona nije s*ks ekspert, što joj je predstavljalo ogroman pritiak zbog uloge kojom se proslavila.

Smit i Samanta,

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Kim je u avgustu napunila 61 godinu, nema decu, a nakon serije glumila je u pozorištu i imala je dosta zapaženih filmskih uloga. 

Dosta se spekulisalo o njenom odnosu sa ostalim glumicama iz serije i pisalo da postoji veliki rivalitet izmenju nje i Sare Džesike. Kim je na te navode odgovorila da ona i Sara nikada nisu bile prijateljice već koleginice, i da nema zle krvi među njima.

Kristin Dejvis proslavila se rolom šarmantne Šarlot Jork u seriji "Seks i grad". Njoj je prvo ponuđena uloga Keri, ali je Kristin rekla: "Keri je fantastična, ali ja sam Šarlot!". Glumica kaže da između nje i Šarlot ima mnogo sličnosti i da se poistovećuje sa likom.  Za vreme snimanja serije Kristin je bila u vezama sa Alekom Bolvinom, Dejvidom Duhovnijem, Livom Šrajberom, Stivom Martinom ali i Kris Notom koji je u "S*ks i gradu" glumio Zverku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sex and the City Posts ? (@satc_posts) on Apr 14, 2020 at 9:18am PDT

Kao i Šarlot, Kristin je 2011. usvojila devojčicu a ove godine i dečaka.

Danas se uglavnom bavi humanitarnim radom i veliki je aktivista za prava životinja.

Sintija Nikson igrala je ironičnu Mirandu Hobs, nezavisnu i ambicioznu advokaticu. Nije se pojavljivala u mnogo filmova nakon serije, ali je šokirala javnost kada je 2010. godine potvrdila svoju homoseksualnu orjentaciju.

Seks i grad, serija, Keri

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube

Ona i Sara Džesika Parker su najbolje drugarice, i njihovo prijateljstvo traje više od 20 godina. Džesika je bila ta koja je preporučila Sintiju za ulogu Mirande.

Za razliku od Mirande, glumica je uvek želela veliku porodicu. Ona ima troje dece, aktivistkinja je za gej prava, pobedila je rak dojke a jedno od njeno dvoje dece je menjalo pol. 

Nakon serije nije imala mnogo zapaženih filmskih uloga, već se posvetila politici i trenutno je u trci za guvernerku Nju Jorka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) on Jul 25, 2019 at 7:41am PDT