Bajaga
Alo!/Rajko Ristić
Bajaga

Alo!/Rajko Ristić

Bajaga, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Milena Dravić ostavila je neizbrisiv trag na svakog saradnika s kojim je ikad radila. Koliko su je mladi glumci voleli i koliko su joj bili zahvalni na svemu što im je, čak i tokom kratke saradnje pružila kao čovek i kolega, govori i prelepa priča koju je ispričala glumica Dubravka Mijatović, gostujući kod Ivana Ivanovića na TV "Prva", samo dva dana pre nego što je Milena preminula.

Milena Dravić

Screenshoot Youtube

Milena Dravić, Foto: Screenshoot Youtube

Naime, u filmu "Nije lako sa muškarcima", koji je 1985. režirao Mihailo Vukobratović, Dubravka je igrala jednu od tri Milenine kćerke. Ostale dve bile su Ana Simić i Branka Katić. Naravno, trema i uzbuđenje što igraju sa takvom glumačkom divom bili su neminovni, ali je sve to nestalo posle Mileninih reči:

- Milena nam je odmah rekla: "Ne morate da mi persirate, ja igram vašu majku". I naravno da je odmah bilo lakše, a onda je onda otišla u kupila nam svakoj po Bajaginu ploču "Pozitivna geografija" - ispričala je Dubravka Mijatović i poslala veliki pozdrav Mileni koja je tada ležala u KBC "Bežanijska kosa".

PROČITAJTE JOŠ:

Momčilo Bajagić Bajaga, čijim je albumom Milena tešila koleginice, kaže za "Alo!" da nije ranije čuo za tu priču.

- Nisam zaista nikada čuo tu priču, ali sam imao veliku čast da poznajem Milenu i Dragana. Ona je bila predivna žena i velika glumica - priča Bajaga i priseća se kada je poslednji put gledao Milenu na sceni.

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Privatna arhiva

Milena Dravić i Dragan Nikolić, Foto: Privatna arhiva

- Poslednja predstava u kojoj sam je gledao je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" u Zvezdara teatru. Inače, gledao sam skoro sve njene filmove, neke i po nekoliko puta. Njen odlazak je nemerljiv gubitak za sve nas. To je ogroman gubitak i za film i kinematografiju, ali i za kulturu uopšte. Svima će nedostajati - rekao je Bajaga.