Radoš Bajić
Alo.rs
Feđa Stojanović

ALO/Dejan Briza

Feđa Stojanović, Foto: ALO/Dejan Briza

Vest o smrti velikana srpskog glumišta pogodila je mnoge njegove prijatelje, kolege i poštovaoce njegovog lika i dela, a neki od njih smogli su snage da za „Alo!“ govore o svom dragom kolegi. Reditelj i glumac Radoš Bajić istakao je da nije znao da je Stojanović bio bolestan i da ga je iznenadila vest o njegovoj smrti.

Radoš Bajić

Alo

Radoš Bajić, Foto: Alo

- Šta nam se ovo dešava? Napustio nas je veliki glumac i divan čovek. Potpuno sam zanemeo. Nisam imao pojma kroz kakvu je životnu dramu prolazio ovaj skromni i plemeniti čovek poslednjih meseci. Zastrašujuća je brzina odlazaka iz života naših najvećih glumaca - rekao je Bajić, dok je glumica Eva Ras priznala da joj je žao što zbog pandemije koronavirusa dugo nije videla svog kolegu.

Eva Ras

Youtube/Printscren

Eva Ras, Foto: Youtube/Printscren

- Divan čovek! Nisam znala da je bio toliko bolestan jer se dugo nismo videli. Nikad neću zaboraviti činjenicu da me je Feđa kolima vraćao kući kad god bismo završili igranje predstave u jednom pozorištu. Kada sam ga upitala: „Zašto me uvek vraćaš? Mogu sama.“ On mi je odgovarao: „Sve je u redu, ne nosim te na leđima!“ - ispričala je Eva za Alo!

. S druge strane, glumica Jelena Gavrilović za Alo! je smogla snage da govori o svom dragom kolegi.

- Jako sam volela Feđu i ostaće velika praznina. Bio je divan čovek i veliki umetnik! Nadam se da razumete da ne mogu sada ništa više da kažem. Zauvek, zauvek dok sam živa ću pamtiti sve naše razgovore, gunđanja, smejanja - rekla je Jelena, dok je njena koleginica Iva Štrljić istakla da će Stojanovića pamtiti samo po dobrom.

- Poznavala sam Feđu. Pamtiću ga kao jako dragog, pitomog i milog čoveka! Tim vrlinama je odisao kao osoba! Bio je vrhunski profesionalac i sjajan glumac -izjavila je Iva za Alo!