Tanja Bošković
Alo!/Rajko Ristić
Tanja Bošković

Alo!/Rajko Ristić

Tanja Bošković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ekipa „Alo!“ posetila je beogradsko naselje Vračar, u kojem glumica Tanja Bošković živi dugi niz godina, kako bismo iz prve ruke saznali šta njene komšije misle o njoj.

Ono što nam je već po obilasku njene ulice bilo jasno jeste da glumica uživa veliko poštovanje komšija, što je potvrdila i komšinica Vesna, koja radi u obližnjoj radnji hemijskog čišćenja.

- Tanju sam upoznala kod nas u radnji, a pre nego što mi se formalno predstavila, često sam je viđala u prolazu. Da nisam znala ko je, nikada je ne bih mogla da zaključim da je jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije. Tanja je izuzetno kulturna žena, s divnim manirima, a način na koji ona živi pokazuje da ljudi mogu da ostanu normalni i kad imaju veliku slavu - objašnjava komšinica Vesna koja je oduševljena izgledom poznate glumice.

- Osim toga što je srdačna i prijatna, mogu slobodno reći da je jedna od najlepših žena s naše javne scene. Izgleda boli glava i godine joj ne mogu ništa - kaže komšinica, čiji stav deli i radnica pekare koja se nalazi blizu Tanjine zgrade.

Tanja Bošković

Printscreen

Tanja Bošković, Foto: Printscreen

- Koliko je lepa spolja, Tanja je toliko lepa iznutra. Svima se nasmeje i javi, a ako ima vremena, stane i popriča s komšijama. Obožavala sam je kao dete, a otkako jednom dobila priliku da uživo popričam sa njom, obožavam je još više - priča radnica pekare, koja reči hvale ima i za njenu ćerku.

- Ćerka sa kojom sam je videla nekoliko puta liči na nju i ima te njene pitome oči. Tanja je odlično uradila svoj roditeljski posao i predivno je vaspitala sina i ćerku - navodi pekarka.

Tanja Bošković

Alo!/Rajko Ristić

Tanja Bošković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

I u radnji, u koju Tanja povremeno svraća, smo o glumici čuli samo lepo.

- Kada završi sa kupovinom namirnica, sačeka svoj red, pomazi svako dete koje se nađe u prodavnici i ispriča se sa svima koliko joj vreme dozvoljava. Od nje bi mnogi mogli da nauče kako se ponaša dama koja je svesna svojih kvaliteta i čvrsto stoji na zemlji - kaže radnica.

Da Tanja voli da kupuje zdrave namirnice, uverili smo se na obližnjoj Kalenić pijaci. Jedan od prodavaca objasnio nam je da je Boškovićeva čest gost na tezgama.

- Dođe, kupi voće, povrće, med, cveće i ponaša se kao da je jedna od nas. Osim toga, Tanja je jedna od onih žena koje su kao vino. Čini mi se da je sve lepša, što je starija - zaključuje prodavac sa Kalenić tezge za „Alo!“.

Tanja Bošković

Alo!/Rajko Ristić

Tanja Bošković, Foto: Alo!/Rajko Ristić