ČUDESNA ISTINA O NEZNANOM JUNAKU SA AVALE Priča koja se krije iza ritualnog ubistva u "Senkama"! Granata ga pogodila u srce, a samo je jedna stvar pronađena u kosturu!

Ovo je jedna priča koja se, obično, ne uči u školi. Šteta, nestvarna je. A istinita. Naša priča. O najčuvenijem spomeniku je kog Srbija ima. O onom koji pod tim spomenikom leži.

Senke nad Balkanom
Senke nad Balkanom, Foto: printscreen

Misterija druge sezone serije "Senke nad Balkanom" počela je kada se kod spomenika Neznanom junaku na Avali dogoilo ritualno ubistvo. Na samom spomeniku je pronađen leš sa kojeg je osečen prst i na njemu ostavljen je mrtav pacov. Ispred tela je ostavljena odsečena glava bika. Značenje ovoga možete pročitati OVDE.

 

Novembra 1921. prilikom izleta na Avalu jedne grupe zvaničnika, inače učesnika sklapanja saveza sa Rumunijom, nađen je grob ograđen prostom tarabicom. Na njemu je bilo napisano: „Ein unbekannter Serbischer soldat“.

MISTERIOZNA TETOVAŽA, KOSTI, EROTIKA I SMRT! "Senke nad Balkanom" ne prestaju da zapanjuju! Otkrivamo šta se dogodilo u drugoj epizodi! (FOTO)

Nepoznati srpski vojnik. Neprijatelj ga sahranio tokom Prvog svetskog rata.

Vrlo brzo je oformljena komisija koja bi ispitala ko u grobu leži i došlo se do zaključaka da je u pitanju vojnik poginuo u poznu jesen 1915. I da je u pitanju neimenovani vojnik trećeg poziva (starosna kategorija od 38 do 45 godina; Trećepozivici su, inače, bili vojnici koji su, kada nisu najstrašnija ratna zbivanja, služili da u pozadini čuvaju važne objekte, sprovode i obezbeđuju zatvorenike, itd. A kada je bilo najstrašnije, onda su svi bili na liniji fronta. Jer svi su bili jedno. Narod).

PAŽNJA, SPOJLERI! Vrela lezbo akcija u drugoj sezoni "Senki"! Marija Bergam i Hrvatica se ljube, a onda počinje skidanje! (FOTO)

Samo, utvrđeno je i nešto nestvarno.

Senke nad Balkanom 2
Senke nad Balkanom 2, Foto: Screenshot

No, hajdemo najpre o tome – šta je uopšte pronađeno prilikom otkopavanja groba?

BURNA PROŠLOST GLUMAČKOG PARA Goran je voleo Ninu Badrić, a Jovana je ludela za sportistom! O njima danas bruji region!

Delovi čuture. Deo granate. Deo cokula, koje su bile povezane telegrafskom žicom. Da. Nemaština… Po tim žicama, koje su korišćene u nemaštini jer nije bilo ničega ni nalik pertli, bilo je jasno da je vojnik sigurno – vojnik Kraljevine Srbije. Pa, zatim, tu je bio deo opasača. Fišeklije, u kojima stoje meci. Bilo je tačno 94 metka za staru rusku pušku. Trećepozivac, naš, definitivno. Vrlo krhke građe. Sićušan, skoro dečjeg rasta. A na liniji fronta. U samom kosturu je bio i novčanik. U njemu – tri srpska dvodinarca, srebrna, sa likom kralja Petra prvog. I jedan nikleni groš, „dvae’s para“, kako bi se reklo.

Nije bilo nikakve vojničke pločice, kojom bi se znalo ime palog ratnika. Trećepozivci ih, prosto, skoro po pravilu nisu ni imali. Nije bilo još nečega.

DONETA ODLUKA, GLEDAOCI BESNI! "Senke nad Balkanom" šokiraju Srbiju, za ovog glumca nema više mesta u seriji!

Nije bilo – celog levog dela grudnog koša.

Medicinskom analizom utvrđeno je da je poginuo tako što ga je austrougarska granata, čiji je deo pronađen, granata od 10,5 centimetara u prečniku, pogodila pravo u – srce.

"NEKE TAJNE TREBA DA OSTANU ZAUVEK SKRIVENE" "Senke nad Balkanom" zapalile Srbiju: Ubio ga je onaj koji se vratio iz mrtvih!

Bio je sahranjen upravo u levku koji je granata austrougarske haubice i napravila.

LEZBO AKCIJA U PRVOJ EPIZODI! Misteriozna plavuša prišla Maji Davidović, a o njihovo vreloj sceni Srbija ne prestaje da bruji! (FOTO)

Selidba posmrtnih ostataka ovog neznanog junaka sa avalskog prevoja na sam vrh planine Avale, gde i danas počiva u onom modernom, naknadno napravljenom mauzoleju koji veliča jugoslovenske narode, obavljena je 1938. godine. U svetu se takva mesta obično nazivaju spomenicima „neznanom vojniku“, a kod nas, eto, „neznanom junaku“.

Spomenik Neznanom junaku na Avali
Spomenik Neznanom junaku na Avali , Foto: Shutterstock

Bilo je onih koji su se protivili da se jedan takav spomenik podigne, u ono vreme, Beograđanima na ne baš lako pristupačnom mestu. Branislav Nušić je tvrdio da na Avalu idu „samo dobrostojeći, kolima, da bi tamo vodili ljubavnice“, ali kralj Aleksandar je odlučio da bude baš tamo i, bi podignut tamo. Uzalud je Nušić javno tražio da se spomenik neznanom srpskom vojniku, kao simbol svih onih čija imena vremenom izblede, a koji su dali život za otadžbinu, bude na današnjem Trgu republike, otprilike pokraj „staklenca“. Ironijom sudbine, tamo se sada nalazi upravo spomenik Branislavu Nušiću.

SRBIJA BRUJI O OVOME! Nedopustiva greška u prvoj epizodi "Senki nad Balkanom"! Žestoko se obrukali! (FOTO)

A vojnik sa Avale? Onaj što su ga hiljade posetile, ne znajući sudbu njegovu, taj isti vojnik je, nekako, ostao živ. A živ je, kako nije? Junaci večno žive.

 

Takav je i svratio baš u ovu priču i, sa onim svojim bogatstvom od šest dinara i dvadeset para, podsetio nas šta znači kada srce kuca za otadžbinu. I da vam, kad ustajete na Zlo, ma koliko velike šanse bile da vas ono pregazi, ne treba mnogo toga da bi vas pamtili i vek kasnije.

30 GODINA RAZLIKE! Sin Dragana Bjelogrlića u vrelim scenama sa starijom koleginicom! Spektakularan početak nove sezone serije "Senke nad Balkanom" (FOTO 18+)

Da, stvarno, po čemu će nas da pamte za stotinu godina?

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Srpkinja
  20/11/2019 - 13:44
  Tužna priča, kao većina naših priča. Taj Neznani Junak dao je srce i život za Srbiju, ne za Jugoslaviju, ne za budalastu tvorevinu kralja Aleksandra, koja nas je uništila i čiju cenu plaćamo danas. Karađorđevići su ubistvom Obrenovića došli na vlast, a sve oko Jugoslavije znamo kako je prošlo za Srbiju...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi