Jug Radivojević
Printscreen youtube
Jug Radivojević

Printscreen youtube

Foto: Printscreen youtube

Uprkos profesionalnim izazovima kao direktora Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević se trudi da uskladi posao i privatni život, a blanas nalazi, kako kaže, u dobroj organizaciji i velikom razumevanju porodice.

Supruga, glumica Milena Vasić, ali i deca su njegov pokretač u svim oblastima života. On i Milena imaju sina Lava, on iz prvog braka naslednika Vuka, dok Milena ima sina Nikolu i ćerku Lenu. Višečlana porodica, kako kaže, odlično funkcioniše, a da je razgovor, poštovanje i podrška bitna da se održi jedna zajednica, svestan je i sam Radivojević.

Milena i Jug bili su u vezi tokom mlađih dana, ali su u jednom trenutku odlučili da se rastanu. Nakon toga, on se oženio, a ona se udala i oboje su u brakovima dobili decu, ipak sudbina je htela da se ponovo spoje, pa su obnovili ljubav i u decembru 2014. godine tajno se venčali, a kum im je bio glumac Milan Vasić.

- Naša ljubav traje petnaest godina i jaka je. Ja nemam ništa protiv priča. Priča se godinama na razne teme o svima nama, to je sastavni deo ovog našeg miljea i onoga što jeste javni život - ističe reditelj.

Milena Vasić

Printscreen

Milena Vasić, Foto: Printscreen

Iako se šuška da je brak ovog para na klimavim nogama i da je razvod na pomolu, Radivojević, koga smo otvoreno pitali za glasine, kaže da su to samo tračevi i da u njihovom braku nema problema:

- Pa nema, naravno. Teško je svima nama. Naravno. Brak je jedna specifična institucija za koju je potrebno puno razumevanja i strpljenja. Pogotovo u ovim vremenima i organizaciji, što je nama svima jako teško jer smo okupirani poslovima i terminima, pa je teško sve to uklopiti. Ali, naša ljubav traje petnaest godina i jaka je. Ja nemam ništa protiv priča. Priča se godinama na razne teme o svima nama, to je sastavni deo ovog našeg miljea i onoga što jeste javni život - kaže Jug.

Kada je kod kuće, Radivojević kaže da je tata privržen deci i da mu njihovi osmesi na licu govore da je svaki trenutak s njima proveden kvalitetno. Na pitanje da li bi voleo da mu se naslednici okrenu sportu ili umetnosti, Radivojević ne krije:

- Ja sam čovek koji je podjednako vezan za sport kao i za kulturu, čak i funkcijama u klubu Crvena zvezda. Ali i odmalena sam bio na prekretnici na koju će to stranu da prevagne. Moji sinovi su, a i to me raduje, bliži sportu. Ali videćemo. Vreme će pokazati.

Da je porodica Radivojević sportskog duha, svedoči i to da se Jugova supruga u poslednje vreme okrenula surfingu.

Milena Vasić

Alo!/Masanori Jošida

Milena Vasić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Ona je pronašla taj sport koji joj odgovara. Vožnja daske po rekama i jezerima. Mislim da je to za mene bila jedna novina da se na taj način čovek može baviti sportom. Vrlo interesantan izbor. Ona je sportskog duha...- istakao je Radivojević.

Iako pomno prati kako se snalazi u ovom sportu, Jug joj se ipak ne bi pridružio.

- Pa ona kaže da je to ipak ženski sport, da muškarci nemaju tu vrstu balansa, da se teško snalaze na daskama, tako da njoj prepuštam taj sport. Ja sam ipak za neke druge sportove, evo recimo za boks - kaže kroz osmeh Radivojević.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: