Miša Janketić
printscreen
Miša Janketić

printscreen

Miša Janketić, Foto: printscreen

Jedan od poslednjih bardova srpske glumačke scene Mihailo Miša Janketić u poslednjem intervjjuu za "Blic" otvorio je dušu i progovorio o teškom detinjstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

"JEDVA SE KRETAO, IMAO JE MANJE OD 5O KILOGRAMA" Miša Janketić PREDOSETIO SMRT! Komšinica otkrila kakvog ga je zatekla pre tragedije!

SKRIVANI DETALJI! Mišina kućna pomoćnica otkrila kakav je glumac zaista bio! U javnosti se uvek smejao, a evo šta je radio kada se ugase kamere

KAO DA JE VREME STALO Muk ispred zgrade Miše Janketića! Samo oni znaju kroz kakve MUKE je prolazio pred smrt! (FOTO)

U poslednjem intervjuu čuveni Gavrilo iz “Boljeg života” govorio je i o svom sinu Marku Janketiću, koji se popu oca uspešno bavi glumom.

Na pitanje dali će ga Marko prevazići u glumi rekao je:

- Oduvek govorim da ne može čovek nikako biti dobar otac ako mu sin ne bude bolji od njega.

Miša Janketić

Screenshoot Youtube

Miša Janketić, Foto: Screenshoot Youtube

Na život je gledao vskromno, a tako je gledao i na svoja glumačka dostignuća, zbog kojih bi se mnogi hvalili.

- Ja sam od života dobio mnogo više nego što sam se nadao, a nešto manje nego što sam mogao. Kasno sam stao na noge. Morao sam da krećem ne od nule nego iz dubokog minusa, tako da je moj skor pozitivan - rekao je glumački velikan.

U ispovesti za “Blic” priznao je i da postoji jedna stvar za kojom žali.

- Ostala mi je žalost što nemam još jedan život da ga provedem na zemlji i od zemlje. Priroda je moj ambijent, ona mi bogati dušu, tek na zemlji sam svoj na svome. Rasprodao sam sve onih teških devedesetih godina, imao sam alate.

Miša Janketić je jedan od najuspešnijih srpskih glumaca, a na studijama glume završio je spletom okolnosti. Na studijama književnosti zadržao se neko vreme, a onda je počeo da studira glumu.

Osim za glumu, Janketić je pokazao i talenet za boks, kada se spremao za ulogu u pozorišnoj predstavi “Kad su cvetale tikve”.

- Trenirao sam boks mesecima, i to po šest sati dnevno. Trenirao sam sa čuvenim trenerom Bogdanovićem, koji je jedanput izjavio da sam na kraju slobodno mogao da boksujem za reprezentaciju u polusrednjoj kategoriji - ispričao je glumac, koji nas je danas napustio u 80. godini života. 

Miša Janketić

Screenshoot Youtube

Miša Janketić, Foto: Screenshoot Youtube