Igra prestola
Profimedia
Igra prestola

Wikimedia

Ilustracija: Wikimedia

"Vatreni okršaj" između snaga porodice Lanister i zmaja Deneris Targerijen premijerno je u SAD prikazan u nedelju uveče, 6. avgusta i tu epizodu pogledalo je 10,2 miliona ljudi, što je novi maksimum za "Igru prestola", prema Dedlajnu.

Prethodni rekord je postavljen samo nekoliko nedelja ranije, kada je prvu epizodu sedme sezone videlo 10,1 miliona ljudi 17. jula.

Ono što čini novi rekord epizode "The Spoils of War" impresivnim je to da je ta epizoda objavljena na internetu dva dana pre premijere na HBO-u.

Ova piratska kopija navodno je dobijena preko inostranog emitera "Star Indije", čija je kompanija pokrenula unutrašnju istragu o tome kako je došlo do "curenja".

Hakeri su zatražili više miliona dolara na ime otkupa od kablovske mreže HBO, preteći da će otkriti poverljiva dokumenta koja su ukrali od te američke kompanije.

U poruci šefu HBO Ričardu Pleperu hakerska grupa je navela da je "nabavila važne informacije" tokom napada koji im je omogućio da se domognu oko 1,5 terabajta podataka.

Desetine dokumenata je objavljeno na sajtu databreaches.net a među njima je i mogući scenario neobjavljene epizode serije "Igra prestola".

Poruka Plepleru je objavljena nedelju dana pošto je procurela nova epizoda popularne serije.