Nataša Drakulić
Alo
Nataša Drakulić

Alo

Nataša Drakulić, Foto: Alo

Serija „Ubice moga oca”, koja je oborila sve rekorde gledanosti, počela je da se emituje na novom kablovskom kanalu TOP, a scenaristkinja Nataša Drakulić za „Alo!” otkriva svoje mišljenje o odlasku serije sa RTS-a, detalje iz nove sezone, ali i da je došla u sukob sa najbližim članovima porodice zbog pitanja koje zanima celu Srbiju: „Ko je ubica?”.

- Verujte mi da više ni ne znam kome šta da kažem o narednim dešavanjima. Prošle godine su bile neke sumanute situacije, posebno jer je sve zanimalo ko je ubica i taj pritisak je bio najjači prošle godine u ovo vreme. Došlo je do toga da me je član porodice ucenio uz reči: „Moraš da mi kažeš”, a ja kažem: „Ne mogu, jer ćeš reći nekom drugom” i onda to ide od jednog do drugog. Muž ženi, žena ljubavniku, ljubavnik prijatelju. Šta god da kažem, napravi se problem - uz osmeh kaže Nataša i dodaje da postoji mala doza straha zbog prelaska serije na kanal TOP, ali da isto tako ne sumnja u očekivani uspeh.

- Ja sad tačno ne znam procente, ali je činjenica da se velike američke serije rade isključivo na specijalizovanim kanalima. S jedne strane, vidim da neke komšije kukaju da nemaju taj kanal, ali drago mi je što vidim da su se neki organizovali da gledaju zajedno, pa eto prilike i da se druže. Ja nemam tu vrstu straha, zato što će naša publika naći način da gleda seriju i to je OK. Ono što mene lično raduje, to je što paraleleno počinje da se emituje u četiri zemlje, što je veće tržište. Svesna sam da to nije RTS, ali imali smo sreće što smo sa našom serijom dobili mladu publiku. To će biti budućnost. Mnoge druge serije će otići na taj kanal sledeće godine, a ako mi treba da probijemo led, neka bude tako - objašnjava Nataša i otkriva novitete u predstojećoj sezoni „Ubica”.

Nataša Drakulić

Alo

Nataša Drakulić, Foto: Alo

- Naša očekivanja su uvek velika zato što znamo da ove godine imamo mnogo bolju seriju, a govorim o akcionim scenama. Lakše je raditi drugu sezonu kada već znate glumce koji su već doneli svoje likove, a i mi se negde prilagođavamo njima. Slušali smo i neke njihove želje i ideje i mnogo je više akcija. Imaćemo neke ekskluzivne scene koje smo radili sa domaćim kaskaderima, a koje do sada nisu viđene. Biće i treća i četvrta sezona, a treću počinjemo da snimamo malo ranije, pošto niko od glumaca nije bio na moru dve godine, a ni mi ne možemo više to da im radimo. Mi smo uvek išli na to da snimamo leti, kad su oni manje zauzeti, kad nemaju toliko predstava i proba, ali sada je godišnji odmor svima neophodan - kaže Nataša, koja je oduševljena saradnjom sa glumicom Milenom Vasić.

- Vrlo sam ponosna. Imamo mnogo novih glumaca koji su se super uklopili. Po mom mišljenju, mnogo dobra uloga je pripala Mileni Vasić, sa kojom nisam imala priliku da radim i ona me je potpuno impresionirala. Mislim da će ona imati najveće benefite. Ostaje nam deo stare glumačke postave. I dalje se bavimo rešavanjem ubistva Milice, dokazima, ali imamo i novi slučaj, koji će se razotkriti na kraju, tako da će opet biti pumpanja: „Ko je ubica?” - ističe scenaristkinja i otkriva zbog čega je kafana centar zbivanja.

- U Srbiji dve stvari moraju da se rade: da se ide u kafanu i da se jede. Na svemu drugome mora da se štedi, a za kafanu se uvek nađe novac. Imamo dosta kafana u seriji, ali i kafić u kojem se dešava radnja - završava Nataša Drakulić.