Vlasta Velisavljević, sahrana
Alo!

Čuveni glumac, Vlasta Velisavljević, hospitalizovan je najpre zbog simptoma korona virusa. Glumac se hrabro borio sa opakim virusom, ali kako je Alo! saznao nakon nekoliko dana koje je proveo u indukovanoj komi, je preminuo.

Imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

Glumac Vlasta Velisavljević, koji je preminuo u sredu u 95. godini, biće sahranjen danas, 27. marta, baš na Svetski dan pozorišta, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Vlasta će, kako je ranije već objavljeno, biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Vlastimir Velisavljević je rođen 28. jula 1926, u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. u Narodnom pozorištu na sceni Manježa. Vlasta je 1943. bio uhapšen i odveden je u nacistički logor Dortmund Herde, u kome je bio primoran da obavlja fizičke poslove. Iz logora je uspeo da pobegne, uz pomoć jednog od majstora u fabrici, koji mu je dao nemačku propusnicu, zahvaljujući kojoj je uspeo da stigne nazad u Beograd. Pre Drugog svetskog rata je prodavao Politiku i tako zarađivao prvi novac.

Tri puta se ženio i ima ćerku Dubravku, iz prvog braka.

Neka mu je večna slava!

Pročitajte još

Komentari (1)

maj

27.03.2021 15:35

Kako u velikom broju i zašto. Pandemija.... I to ne važi za svakog. Obični smrtnici po pet ljudi i cao. Pa to boliii mslo vise. Vlasti laka crna zemlja, divan čovek je bio... Neka ga andjeli cuvaju