TRAGIČNA SUDBINA JUGOSLOVENSKE PEVAČICE Pevala je Titu, imala BRDO NOVCA, a onda su joj poginula oba brata i umrla je u BEDI!

Bila je posebna...

Latifa Kujović Nafija
Latifa Kujović Nafija , Foto: printscreen/Youtube

Latifa Kujović Nafija bila je legenda crnogorske muzike poznata po lepoti i raskošnom glasu. Da slava prođe i da život zna da se poigra sa ljudskom sudbinom pokazalo se na njenom primeru. Pevala je Titu, prijatelj joj je bio Blažo Jovanović, zarađivala je velike pare i nije ih čuvala, da bi na kraju dovela sebe do toga da prodaje na ulici iznošenu garderobu....

POBEGAO IZ VOJSKE ZBOG FAKULTETA! Tužna sudbina Žike Todorovića! Desila mu se ljubav na prvi pogled i TRAGEDIJA koja mu je srušila život!

Zvali su je Kraljica, poznata crnogorska pevačica rođena u Beranama imala je sudbinu kao iz nekog romana. Nažalost, u poznijim godinama ta sudbina se grubo poigrala sa njom, umrla je u siromaštvu ali je za njom ostala muzička zaostavština za buduće generacije pjevača narodne pesme a i svie ostalih.

Latifa je decenijama bila osuđena na život u nemaštini u jednoj od memljivih soba prognaničkog naselja Rudeš, među ljudima oteranih sa svojih ognjišta, a umrla je boreći se do poslednjeg časa za koru hleba, prodajući na ulici staru, iznošenu garderobu. Bilo joj je teško i srce joj se cepalo jer od muzike koju je volela više od života nije mogla da živi pristoojnim životom.

Latifa Kujović Nafija
Latifa Kujović Nafija , Foto: printscreen

"Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske 'Estrade', danas ne bih imala ni za hleb i vodu", pričala je svojevremeno popularna Nafija, šćućurena od hladnoće, jer zime na sjeveru umiju da potraju skoro do maja.

"Nekada su dolazili 'bujeri' da me slušaju, a danas me se niko i ne seća. Eto, obećali su i šporet da mi poklone, ali su izgleda zaboravili".

Važila je za vanserijsku ljepoticu raskošnog glasa.

A pevala je uglednim ljudima bivše Jugoslavije među njima i samom Titu!

"Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga- govorila je Nafija i ddoala da ju je muzikom pratio bezbroj puta Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Tokom dugogodišnje karijere stekla je prijateljstva sa mnogim poltičarima a među njima i sa nekadašnjim predsednikom Crne Gore Blažom Jovanovićem.

"Dok je majka bila živa, stizali su nam paketi i od Blaža Jovanovića", govorila je sa sjetom Nafija, nekadašnja zvijezda koju su zvali Kraljica. Život je nije mazio pa su joj u ratu poginula oba brata.

NIJE IMAO ŠTA DA JEDE, ON GA JE HRANIO! Umesto u Holivudu završio u ZATVORU! Tužna sudbina SRPSKOG glumca koji je trebalo da glumi u KUMU!

"Još dva brata su mi umrla od ranjavanja, a sada treba na izbore da idem bosa. Vala, bosa neću ići", uz osmeh je pričala dostojanstveno kao i što je za života bila. Put ka muzici bio joj je iznenadan a počeo je u Sarajevu kada je srela čuvenu pevačicu Divnu Kostić.

"Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru 'Sejdefu majka buđaše'. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je... Kakva muzika, takva i država", rekla je Nafija.

Gde je publika bila najbolja jer pevala je u skoro svakom velikom gradu svojevremeno je rekla:

"Vojvođani su super, samo đe nema Crnogoraca i Hercegovaca da se potuku", nastavila je kraljica melosa, sećajući se ljudi od Berana, preko Sarajeva, Pule, Prilepa, Beograda, Višegrada, sa kojima se družila decenijama.

Zrađivala je mnogo ali kako je sama govorila nije umela da štedi!

DOŠLA PRAVO IZ AMERIKE Katarina Radivojević došla na ročište pa PLAKALA PRED SUDIJOM: Svi detalji suđenja zbog navodnog prebijanja

"Bilo je para, ali ih nisam čuvala", a onda se prisetila kako su je neki fini momci zamolili da im otpjeva "Ah meraka u večeri rane". Posle , dok se vraćala kući, suze su joj tekle, jer ju je nostalgija za prošlošču stigla ...

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi