Petar Strugar
Screenshot Youtube
Petar Strugar

Screenshot Youtube

 Foto: Screenshot Youtube

- Trenutno u štali imamo 13 konja, 4 su kod nas u pansionu, znači u gostima su nam. Ostali su naši, za školu jahanja i za sport. Mislim da će broj konja rasti. Moj prijatelj Bojan i ja sarađujemo već neko vreme, radimo sa mojim konjima koje sam isto ovako držao na pansionu, na par mesta u Beogradu. Onda smo došli na ideju zašto ne bismo napravili svoj klub. Volimo to, time se ionako bavimo po ceo dan, svakog dana i zašto ne bismo napravili neku našu priču. Imamo školu jahanja, terensko jahanje, mogućnost bavljenja sportom. Naravno, bavićemo se i snimanjem filmova, eventualno iznajmljivanjem konja za snimanje - priča glumac i dodaje:

Petar Strugar

Screenshot

Foto: Screenshot

- Dobra stvar je ta što je ovde već postojala infrastruktura, sve je bilo napravljeno jer je već bio konjski klub koji smo mi sada uzeli pod rentu. Nismo morali da pravimo štalu i sve ostalo, popravili smo šta je trebalo. Ima još stvari na kojima treba da se radi - otkriva Petar dok je svu pažnju usmerio ka belom konju. Kako tvrdi, ne odvaja nijednu od životinja o kojima brine, ali Kili mu je prirastao za srce.

- Svi konji su mi omiljeni, ali Kilija sama uzeo za sebe za takmičenja. On je baš sportaš što bi rekli. Oko konja sam radim sve, trenutno mi i Nina pomaže, ali oko svog konja volim sve da uradim. Da namestim sedlo, pošto znam kako meni odgovara i trebao bi svaki jahač svoju opremu da postavi na konja.

Strugar ističe da mu ništa nije teško kada su konji u pitanju.

- Kad nemam drugih obaveza, ovde sam svaki dan po ceo dan manje-više. Em što mi je uživanje, em što volim da sam tu - priča Petar koji otkriva da dok je sa životinjama razmišlja i o novim ulogama.

- Uglavnom to učenje tekstova ne mogu baš u gužvi da radim, ali razmišljam dosta o ulogama kada ih pripremam, dok sam na konju. Idemo na teren, relaksiramo se i šetamo. Konkretno, za pripremu i učenje moram kući da se osamim.

Ptar Strugar

Rajko Ristić/Alo!

 Foto: Rajko Ristić/Alo!

Petar je zatim Kilija izveo pod vedro nebo i zajahao, a životinja je slušala svaku njegovu komandu. Kroz osmeh na licu glumac je poručio da su mu se snovi ispunili:

- San iz detinjstva sam počeo da ostvarujem još pre 10 godina kada sam počeo da jašem, to mi je bila želja. Onda se rodila i želja da napravim neki svoj klub, tako da evo ostvaruju se snovi i to je dobra stvar!

Kolege uče da jašu

Petar kaže da je kolege već ugostio u klubu.

- Svi su dolazili, Đorđe Popović, Hristina Popović sa ćerkicom, Nenad Heraković. Oduševljeni su, vole da dođu, znaju koliko ja volim sve ovo. Družimo se tu, malo jašemo i klopamo u restoranu - kaže glumac.