Milena Dravić i Andrej
Nani Poljanec/Facebook
Milena Dravić i Andrej

Nani Poljanec/Facebook

Milena Dravić i Andrej, Foto: Nani Poljanec/Facebook

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, nakon što je Dragan umro, Milena se razbolela, povukla iz javnosti i dostojanstveno borila sa bolešću. Milena i Dragan nisu imali decu ali o posvećenosti ovog momka treba svi da znaju.

Naime, na društvenim mrežama kruži otvoreno pismo koje sve objašnjavi i koje obavezno morate pročitati. U njemu su opisani poslednji Milenini dani ali i predstavljen čovek koji je nesebično pomagao glumici.

Milena Dravić

Screenshoot Youtube

Milena Dravić, Foto: Screenshoot Youtube

Pismo prenosimo u celosti:

"Čovek koji je brinuo o Mileni u njenim najtežim trenucima

Ponosim se što imam prijatelja, školskog drugara iz okoline banje Rogaške Slatine, jednog od najuspešnijih menadžera današnjeg vremena, koji je bio u zadnjim godinama tihi dobrotvor Milenenin za vreme njene teške bolesti. Siguran sam, da retki znaju za njegovo dobro delo i njegovo ime. Uz sve zapise, koji izlaze i koji će još izaći ovih dana do sahrane i još neko vreme posle toga o našoj velikoj heroini, najvećoj glumici svih vremena, Mileni Dravić Nikolić, osetio sam neku vrstu obaveze, da vam predstavim tog velikog čoveka. Prosto, da nam je svima poznata istina. Njegovo ime je Andrej Bele i više od 7 godina radi u Beogradu na funkciji generalnog direktora strateškog područja kafe za jednu kompaniju i generalnog direktora Grand kafe. Njegova saradnja sa Milenom Dravić Nikolić i njenim suprugom, takođe velikim glumcem, Draganom Gagom Nikolićem, započela je davne 2011. godine. Mislim, da nema čoveka u Srbiji i regionu, koji nije video bar jednu kultnu reklamu za Grand kafu sa Milenom i Gagom. Taj omiljeni par, sinonim bračne ljubavi, poznat širom zemlje je sigurno doprineo za još veću prepoznatljivost brenda Grand kafe. A za njih je uz male zarade i male penzije bio svaki dinar od tih reklama dobrodošao…

Došao je trenutk teške bolesti Dragana Nikolića i njegove prerane smrti 2016. godine. A u tom periodu se razbolela i Milena. Mnoge kompanije, kada završe svoj posao, završe i kontakte sa svojim klijentima. Andrej je ostao u kontaktu sa Milenom, makar nisu više imali saradnju snimanja reklama, kao prijatelj i dobrotvor. On lično se angažovao preko svoje kompanije, i pomagao Milenu sa skupim lekovima iz inostranstva, sa mini aparatom za kiseonik i svim potrebnim stvarima. U međuvremenu je sa Mileninim odobrenjem izdao bogatu monografiju "Dragan Nikolić Gaga – Gospodin mangup", koja je izašla prošle, 2017. godine i bila za manje od mesec dana rasprodata i štampana ponovno. I sam sam bio na promociji te knjige u Ateljeju 212, gde je bila jedna posebna emocija, koju sada teško mogu da opišem. U tom periodu Milena je bila vrlo bolestna i nije mogla, da prisustvuje promociji. Napisala je dirljivo pismo zahvalnosti, koje su pročitali na predstavljanju knjige. A posle toga, je Milenino zdrastveno stanje bilo dan za danom bolje.

Oporavila se toliko, da je opet počela da snima, da mirno i izdržljivo čeka na setovima. Opet se vratila u tok svog života i najvećoj ljubavi - glumi. Došlo je vreme moje dugogodišnje želje, da preko Andreja lično upoznam Milenu. Pre toga sam joj pisao opširno pismo, da predstavim sebe i svoj rad na području organizacije kulturno umetničkih projekata i mog Ljudskog muzeja Rogaška Slatina, gde se nalazi i kolekcija potpisa i ličnih predmeta znamenitih ličnosti.

7. maja ove godine došao je taj veliki dan. Sa mnom je bila i prijateljica Mojca. U ulici Ivana Džaje sačekali smo Andreja, da dođe sa posla. Popeli se u lift, ušli u stan, gde nas je sačekala Milena sva nasmejana i vesela. Tih sat vremena je bio za mene neopisivo lepo. Brojne priče iz života, uspomena na Dragana ... Tada sam osetio koliko je Milena zahvalna Andreju za svu pomoć, koju joj je nudio preko svoje kompanije i njegovog ličnog angažovanja. Divan osećaj. I onda odjednom Milena izvuče kesu sa stvarima, koje mi je pripremila za muzej: potpisanu fotografiju sa posvetom, torbicu koju je nosila na brojnim premijerama, rukavice, naočare njene i Draganove, Gagin pasoš sa njegovim ličnim potpisom. To su postale moje nove relikvije za muzej. Krenule su mi suze sreće i zagrlio sam Milenu, a ona me tešila, da ne plačem …

Pošto slavim ove godine 30 godina rada na području kulture i razmene umetničkih projekata od 21. do 31. oktobra, dogovorili smo se, da će biti Milena Dravić Nikolić moja gošća, 27. oktobra u Rogaškoj Slatini. Radovao sam se kao malo dete tom gostovanju. U međuvremenu je knjižara Laguna iznela ideju, da urade opširnu monografiju Milene Dravić, koju je napisala Tanja Nježić a Andrej Bele je preko svoje kompanije pokrio sve troškove te nove knjige. Pre tri nedelje mi je među prvima, srećan pokazao fotografiju dizajnirane naslovne strane knjige. Pripreme su tekle po planu i baš u ovo vreme bi trebala da bude promocija knjige u Beogradu. Ali na žalost se Milena opet razbolela, ovaj put vrlo ozbiljno. Andrej mi je saopštio, da je na intenzivnoj nezi u bolnici na Bežaniskoj kosi. Opet je pokrenuo akciju za specialne lekove, bio u neprestanom kontaktu sa troje njenih lekara. A na današnje nedeljno jutro, 14. oktobra 2018., oko osam sati, primam Andrejevu poruku "Milena je noćas preminula" … Šok i tuga preko celog dana.

Jeste istina, da sam se sa Milenom družio na kratko, ali bilo je, kao, da se znamo već od vajkad. Počivaj u miru draga naša Milena. A tebi Andrej veliko hvala za sve što si uradio za Milenu. Red je, da se zna ta činjenica tvoje velike dobrote i zalaganja. Bio si velik u mojim očima, sada si još veći. Milena je vrlo cenila i poštovala tvoju pomoć i bio si među retkima, koji je pomagao u najtežim trenutcima. O njoj si brinuo više od bilo koga drugog. Treba da se ponosiš time i neka ljudi saznaju tvoje ime.

Nani Poljanec
Rogaška Slatina, 14. 10. 2018."

Komentari (4)

BEBA

19.10.2018 10:22

Sve sto je vezano za Milenu i Dragana budi i u ovim tuznim trenucima lepotu i najiskrenija osecanja.Prica o g-dinu Andreju je jedna topla ,ljudska i prosto potrebna u ovim smutnim vremenima.Uvek sam razmisljala da treba biti covek bez obzira na vreme i okolnosti,to nas ne opravdava,pred samim sobom da nismo u stanju da pruzimo ruku i sebe ucinimo boljim.Milena je zaista bila prava diva ovih prostora a Gagi je bio pravi g-din mangup.GAndreju hvala u ime svih koji razmisljaju da za dobrotu ne pos

mila

19.10.2018 11:10

Andjela ima i na zemlji.

nedjo

19.10.2018 11:56

laka joj zemlja

joca

19.10.2018 13:06

Šta reči sem jedno veliko ljudsko srce, odnosno dva. Jedno gospodina Andreja Bele a drugo Nani Poljanec. Divan članak. A Mileni poruka Počivaj u miru divna zeno i velika glumice.