Ivana Mihić
instagram
Goran Mihić

printscreen

Goran Mihić, Foto: printscreen

Domaću javnost potresla je vest da je čuveni scenarista Gordan Mihić preminuo u nedelju, 11. avgusta u 80. godini, nakon kraće bolesti. Vest o njegovoj smrti došla je od njegove ćerke Ivane Mihić, poznate glumice, koja je obavestila sve putem društvenih mreža. 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Gordan je iza sebe ostavio suprugu Veru Čukić, poznatu glumicu i ćerku Ivanu, koja je čak i zaigrala u jednom ostvarenju za koji je scenario radio njen otac.

U pitanju je film "Varljivo leto '68", izuzetno režirana komedija za koju je scenario napisao Gordan, a koji je snimljen 1984. godine, kada je Ivana imala samo 14 godina. Ona se tada pojavila u ulozi Vladice, sestre glavnog glumca kog je tumačio Slavko Štimac i ćerke lika kog je igrao Danilo Bata Stojković.

Varljivo leto

printscreen

Varljivo leto, Foto: printscreen

S obzirom da se dosta promenila od tada, malo ko je znao da je baš Ivana igrala u ovom ostvarenju koje je dobilo bezbroj nagrada u svetu.

Za Gordana Mihića "Varljivo leto '68.", koje je ušlo na listu "sto veličanstvenih" i proglašeno kulturnom baštinom od strane kritičara, ostalo je jedno od njegovih omiljenih ostvarenja.

Ivana Mihić

Printscreen

Ivana Mihić, Foto: Printscreen

"Publika je odmah zavolela ovaj film, prikazan je bezbroj puta. Tu je okupljena plejada velikih glumaca, igrala je i moja ćerka Ivana Mihić, a Paskaljević je ostvario sjajnu režiju. Sećam se da je Slobodan Novaković, recimo, napisao izvanrednu kritiku, a ljudi su te 1984. izlazili iz bioskopa i govorili da će "Varljivo leto" trajati bar još pola veka. Znao sam da će trajati i duže", rekao je čuveni scenarista u jednom od svojih intervjua.

Pokojni Sveta napisao pesmu za Evroviziju U GRADSKOM PREVOZU! Nastala je na kolenima na parčetu papira!

AUTOR: Kurir/B.Z. DATUM I VREME: 05.08.2019. 09:43 - 05.08.2019. 09:55 "Zamolio me je da je pošaljem Grku poštom. Nisam znao da se pošta za inostranstvo ne zatvara. I... nikada nije stigla." Svetislav Vuković, Foto: Foto: Privatna arhiva Voditeljska legenda Radio i TV Beograda Svetislav Sveta Vuković preminuo je juče u 83.

Pogledajte BONUS video:

Kaji Ostojić nije bilo dobro! Nazvali je SELJANKOM, a njen komentar će vas ZGRANUTI!