Gidra
YouTube/Printscreen
Gidra

YouTube/Printscreen

 Foto: YouTube/Printscreen

Nedavno je objavljeno da će čuveni serijal "Žikina Dinastija" dobiti svoj nastavak sa Nikolom Kojom u glavnoj ulozi, a unuk čuvenog Dragomira Gidre Bojanića, Jovan Stojanović, ispričao je da je njegov deda obožavao Rialdu Kadrić, Vladimira Petrovića i Nikolu Koju, koji će igrati u nastavku, te da bi zbog svega što se priprema bio oduševljen.

Jovan je, naime, ubeđen i da bi njegov pokojni deda bio srećan što se omiljeni televizijski likovi Marija, Boba i Miša vraćaju u bioskope, a posebno zbog toga što će ih igrati glumci iz originalne postave Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Nikola Kojo.

Jovan Stojanović

Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

- Oduševljen sam što se snima nastavak "Žikine dinastije" i siguran sam da će film biti odličan! I moj deda Gidra bi bio presrećan! Drago mi je što što su Rialda i Vladimir pristali da opet igraju Mariju i Bobu, a njihovog sina Mišu genijalni Nikola Kojo - kaže potomak slavnog glumca za "Informer" i dodaje:

- Bez Rialde, Vladimira i Koje desila bi se ista situacija kao sa filmom "Mi nismo anđeli 3", koji nije dobro prošao kod publike. Lepo je i što se Vesna Čipčić vraća u ulozi čuvene Elze.

Jovan, čiji je deda bio rođeni Gidrin brat, posebno je oduševljen što će u nastavku glavni junak biti upravo Kojo:

Gidra

YouTube/Printscreen

 Foto: YouTube/Printscreen

- On će u filmu kao Miša da zauzme Gidrino mesto i biće isti her Žika! Deda je mnogo voleo Koju. U originalnom filmu se radnja vrtela oko dvojice deda i unuka, a u nastavku ćemo imati Mišu sa unucima Žikom i Milanom.

Stojanović se odlično seća slavnog glumca, iako je bio mali kada je on preminuo.

Jovan, koji nosi gene velikana našeg glumišta, kaže da se "Žikina dinastija" i dalje reprizira jer je naš najbolji serijal.

- Greota je što nemamo više takvih ostvarenja. Svi znaju ko je Žika Pavlović, jer je ta uloga obeležila jednu eru naše kinematografije! Drago mi je da će i nove generacije moći da gledaju nešto što ima više humora, nego nasilja - ističe Stojanović.

Žikina Dinastija

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

Inače, Jovan Stojanović je pre nekoliko godina za "Blic" otkrio neke nepoznate detalje iz njegovog privatnog života.

- Gidra je obožavao da priča viceve o Titu, a u to vreme su hapsili svakog ko to radi. Tako su jednom prilikom uhapsili i mog dedu. U stanicu je došao njegov brat da ga izbavi i kada ja ušao unutra, nigde nikoga, ni na vratima, niti bilo gde. Samo se čula buka iz neke kancelarije. Taj moj drugi deda je onda uleteo u kancelariju, a na stolu sedi Gidra, svi policajci oko njega, on priča viceve o Titu i oni svi umiru od smeha. Tako je prošlo to "hapšenje" - kroz osmeh nam je otkrio zanimljivu situaciju Jovan i objasnio da nisu tačne priče da je Gidra bio neveran svojoj ženi, glumici Ljiljani Kontić.

- Nije tačno da je moj deda bio švaler. On je mnogo voleo moju babu. Ludo su se voleli i od te silne ljubavi dolazilo je i do velikih svađa, pa su se zbog toga rastajali jedno od drugog i to čak šest puta, ali on se njoj uvek vraćao. Nije odlazio od nje zbog drugih žena, to nije tačno - uverava nas Jovan, koji je sin Gidrine bratanice Ljubljane.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

sumadija

01.08.2020 16:03

Ima njegove crte, ali i baka Ljiljine - na nju je plav, dobra mešavina...