Vudi Harelson
Youtube/Printscreen
Vudi Harelson

Youtube/Printscreen

Vudi Harelson, Foto: Youtube/Printscreen

Čarls Harelson, otac holivudske zvezde Vudija Harelsona, bio je mafijaški plaćeni ubica, i prvi čovek koji je ubio federalnog sudiju na tlu SAD-a.

Čarls je iz života malog Vudija nestao već 1968. godine, a veći deo svog života proveo je u zatvoru. Bio je profesionalni ubica koji je ubio teksaškog gangstera i dobio 15-godišnju kaznu zatvora kada je Vudiju bilo samo sedam godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MURD UP podcast (@murduppodcast) on Nov 21, 2018 at 1:59pm PST

Ali, snalažljivi i inteligentni Čarls brzo se našao na slobodi, samo tamo nije dugo ostao. Teksaški narkobos Džimi Čagra platio mu je da ubije sudiju Džona Vuda El Pasu, čoveka koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Vud je ubijen jednim metkom u potiljak 29. maja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Grad je poludeo i sve su snage ujedinjene da pronađu ubicu - u čemu je FBI na kraju i uspeo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sessões do Baltimore (@sessoesdobaltimore) on Jan 20, 2020 at 1:59pm PST

Mali Vudi Harelson nije imao pojma o očevim postupcima. Na radiju je jednom čuo njegovo ime u kontekstu novog suđenja i ubistva i pitao majku imaju li veze. Ona mu je rekla da mu je to otac. Dosuđene su mu dve uzastopne doživotne kazne 1981. godine, a ranih osamdesetih Vudi je počeo da stupa u kontakt s ocem. Nije ga video samo kao ubicu, nego kao nekoga s kim se može sprijateljiti.

Tokom služenja životne kazne Vudijev otac je priznao da je ubio Džona Kenedija. Kasnije je to porekao rekavši da je to bio "pokušaj da mi se produži život". Čarls Harelson je umro od srčanog udara u zatvoru 2007.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Woody Harrelson (@woodyharrelson) on Dec 4, 2019 at 9:00am PST