Suze moje sestre
Promo
Suze moje sestre

Promo

Foto: Promo

Preplitanje sudbina, čežnja, pohlepa, strast i sestrinska ljubav, osvojili su srca svih gledalaca. Uprkos neverovatnoj popularnosti, glavni glumac je "otelotvorenje" principa: "U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi" i uvek iskreno i bez pompe odgovara na učestala pitanja novinara i fanova.

• Najčešće me pitaju koje sličnosti i osobine me povezuju sa Kerimom iz serije "Suze moje sestre". To mi uvek bude mnogo simpatično jer ljudi nemaju potpunu sliku o meni privatno. Shvatio sam da bolje prihvatam i odigram ulogu gde je lik totalni kontrast u odnosu na mene privatno. Ja sam prosečan momak i često veoma stidljiv. Ne volim da pričam previše, to me umara, pa se mnogi zbune kada uvide koliko sam povučen. I mislim da sam veći zavodnik na sceni, po zapovesti uloge nego u privatnom životu.

Posle niza referenci u biografiji, uvek posebno ističe onu vezanu za Balkan. Njegovo poreklo vodi iz Bosne i Hercegovine, na šta je izuzetno ponosan.

• Baba i deda, baš kao i moji roditelji su rođeni u Sarajevu. Ni tada nije bilo neobično kad neko oproba sreću negde izvan matice. Par godina pre mog rođenja oni su se preselili u Tursku i osnovali porodicu. Moram da priznam da o Bosni pričaju sa nostalgijom i da se vidi koliko lepih uspomena nose otuda. Često se našalim, mada u svakoj šali pola istine, da svoju visinu i stasitost dugujem genetici koja potiče upravo iz Bosne.

Neretko ga stavljaju rame uz rame sa čuvenim Bali Begom, a u Turskoj vlada konkurentska atmosfera između dva tabora. Onog koji čine Birkanovi fanovi i drugog sa Bali Begovim obožavaocima. Ko pre osvaja ženska srca?

• Čuo sam da se u medijima spekuliše o tome. On i ja smo dobre kolege, ali nikada nismo radili zajedno. Verujem da zapravo imamo istu publiku, pa zbog toga i nastaju "tabori". Ne vidim ga kao konkurenciju, već kao talentovanog kolegu. Mada, ko zna, možda se u nekoj seriji nađe mesta za dva, kako mediji kažu, najpoželjnija turska glumca, pa da te podele na dve grupe fanova i zaista dobiju neki smisao.

Ovaj mlad i perspektivan glumac niže uspehe. Jedan od skorijih je partnerska nagrada “Altin Kelebek” koju je osvojio sa glumicom Burdžu Birici (Hulijom iz serije "Suze moje sestre") za najbolji glumački par.

Suze moje sestre

Promo

Foto: Promo

• Nismo očekivali tu nagradu, ali mi je posebno draga upravo zbog toga. Mlad glumac ne očekuje pozitivne signale na početku karijere, već samo grabi napred. Moj karijerni tok nije baš tako izgledao. Ta nagrada je i satisfakcija i znak da smo Burdžu i ja uradili svoj posao dobro i profesionalno. Naš trud i iskrenost su bili nagrađeni ne samo aplauzima već i ovom prestižnom nagradom.

Retko ko zna da gluma nije bila primarno i jedino zanimanje nagrađenog glumca. Njegova interesovanja su od malena bila šarolika, a u svaki posao se upuštao temeljno i profesionalno.

• Moja želja od malih nogu bila je da postanem košarkaš. Ovim sportom sam se bavio

skoro deset godina, a u profesionalno-sportskom razvijanju stao sam posle ozbiljne povrede. Iako sam bio razočaran i demotivisan, shvatio sam da su zdravlje i vitalnost na prvom mestu. Krenuo sam dalje i zbog toga bio nagrađen neverovatnom ispunjenošću i motivacijom da stremim ka novim ciljevima. Pored košarke bavio sam se i modelingom. 2003. godine sam se prijavio za takmičenje “Best Model Of Turkey” kada sam i privukao pažnju turske filmske industrije. Pista je u mom slučaju bila prečica do kamere i ostvarenja snova.