Exit festival
Promo
Exit festival

Promo

Exit festival, Foto: Promo

Nakon što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da je EXIT festival moguće održati ovog leta vest je odjeknula kao senzacija u svetskim muzičkim krugovima. Mnogi inostrani mediji prenose njegove reči da će “održavanje Exita biti simbol pobede Srbije nad pandemijom” te da je “EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje“. Ova dugo iščekivana vest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz učešće nekih od vodećih svetskih zvezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival biće omogućen svima koji su vakcinisani i svima koji su preboleli korona virus. Svim ostalim posetiocima iz zemlje i sveta biće omogućen brz antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija. Svi detalji vezani za ulazak na festival biće na vreme objavljeni na službenom sajtu Exita u skladu sa budućim akutelnim merama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

Exit festival

Promo

Exit festival, Foto: Promo

„Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vesti i mogućnosti da sa publikom iz celog sveta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dve decenije festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Srbija je u proteklih nekoliko meseci ostvarila velike uspehe kada je u pitanju masovna vakcinacija. Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača vakcina iz celog sveta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno vakcinisala više desetina hiljada stranaca iz cele Evrope. „Mi ćemo svim našim posetiocima koji to žele omogućiti da se prijave za vakcinaciju u Srbiji, a više informacija o tome objavićemo uskoro”, istakao je Kovačević.

Sve ovo omogućiće da se velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održi od 8. do 11. jula 2021. na svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najvećih srednjevekovnih tvrđava Evrope, smeštenoj na samoj obali Dunava. U Exitu najavljuju nove objave izvođača već sledeće sedmice, koji će svoje mesto naći na preko 40 bina i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora.