Ivan Mileusnić
Promo
Ivan Mileusnić

Promo

Foto: Promo

Uz podršku Grada Beograda i Ministarstva sporta i omladine, kao i pod generalnim pokroviteljstvom NJKV Princeze Katarine Karađorđević, odabrani su Državni prvaci u čak četiri plesne kategorije u nedelju 9. juna u dvorani KK “FMP” u Železniku. Veliko finale započelo je svečanim izvođenjem himne republike Srbije u izvedbi orkestra Ministarstva Unutrašnjih poslova Srbije, a sve pod pokroviteljstvom Plesnog Saveza Srbije.

Povodom uspešno održanog četvrtog Državnog prvenstva oglasio se glavni organizator Ivan Mileusnić koji je istakao da je sada ples podignut na viši nivo:

Ivan Mileusnić

Promo

Foto: Promo

- Takmičenje je i ove godine proteklo fenomenalno. Presrećan sam jer smo imali priliku da ove godine među sudijama, koje su ocenjivale takmičare, bude čak troje iz inostranstva od kojih je jedna sudinica globalno poznata u svetu plesa, godspođica Oksana Nikiforova iz Nemačke koja je bila čak tri puta svetski prvak. Naši takmičari su bili na visini zadatka, a ples je evidentno uznapredovao u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo.

Ivan Mileusnić

Promo

Foto: Promo

Kup Srbije je bio za pionirsku i mlađu omladinsku kategoriju, dok se za titulu Državnog prvaka borilo u čak tri kategorije: omladinskoj, starijoj omladinskoj i seniorskoj. Pobednici Kupa Srbije u pionirskoj kategoriji su Konstantin Donić i Monika Martać iz plesnog kluba "Dare to dance" iz Beograda, a u mlađoj omladinskoj kategoriji to su Radivoje Radovanović i Gala Milojević iz plesnog kluba"Kruševac". Državni prvaci Srbije u kategoriji omladinaca su Đorđe Smiljanić i Milica Dakić iz plesnog kluba "Best", dok su u kategoriji starijih omladinaca pobedu odneli Nikola Andrić i Anastasija Pantelić iz plesnog kluba "Best". A u kategoriji seniora pobednici su Danilo Fatić i Helena Petrović, takkođe, iz plesnog kluba "Best".

Ivan Mileusnić

Promo

Foto: Promo