Dolores Lambaša
Printscreen Youtube
Dolores Lambaša

Printscreen Youtube

Dolores Lambaša, Foto: Printscreen Youtube

Za nju su govorili da je najlepša glumica mlađe generacije. Bila je u vezi sa Josipom Radeljakom, bivšim suprugom Bebe Lončar i Ene Begović. Kada je došla na vrhunac svoje karijere, doživela je saobraćajnu nesreću na istom mestu gde i pevač Toše Proeski. Dan danas se pamti pogibija Dolores Lambaše, dame raskošne lepote.

Dolores se kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju.

Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba. 23. oktobra 2013, u 6:45 ujutru, a njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom.

Dolores Lambaša

Printscreen Youtube

Dolores Lambaša, Foto: Printscreen Youtube

Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana izletela je kroz prozor.

"Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je… Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć", prepričao je nakon nesreće jezivu scenu vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu gde je odmah operisana, međutim zbog težine njenih povreda lekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku.

Nesreća u kojoj je tragično stradala Dolores Lambaša dogodila se kod Slavonskog broda, na istoj deonici puta na kojoj je sedam godina ranije poginuo i Toše Proeski.

Dolores Lambaša

Printscreen Youtube

Dolores Lambaša, Foto: Printscreen Youtube

Njen privatan život konstantno je intrigirao javnost.

Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a jedan od njih bio je čuveni glumac Frano Lasić, koji posle tragedije nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj devojci.

Prvi poznati dečko lepe glumice bio je njen kolega Ivo Gregurević, sa kojim je imala veoma burnu vezu. Više puta su raskidali i mirili se, najavljivali i otkazivali venčanje, da bi nakon pet godina ipak raskinuli vezu.

S biznismenom Josipom Radeljakom, je bila u vezi tri godine, a pred Doloresinu smrt kružile su glasine da je u vezi sa 10 godina starijim rediteljem Goranom Rukavinom.

U poslednjem, neobjavljenom intervjuu, koji je dala za hrvatske medije izjavila je da joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

"Za trideset godina volela bih biti živa i zdrava. Volela bih i dalje glumiti, ploviti i loviti ribu. Ma ne treba meni puno. Mene mogu povrediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna učiniti za ljude koji uspeju da uđu u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuslovna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati vlastiti rast", rekla je tada Dolores.

Dolores je sahranjena 25. oktobra 2013. godine, u svom rodnom gradu Šibeniku.